‘Samsung komt met premiumvariant van Galaxy S5’

Samsung is bijna klaar met de ontwikkeling van een premiumvariant van haar huidige vlaggenschip, de Galaxy S5. Het toestel zou onder andere over een QHD-scherm gaan beschikken.

Samsung Galaxy S5 design

Dit stelt het doorgaans betrouwbare SamMobile. De geruchten dat Samsung werkt aan twee varianten van de S5 doen al langer de ronde. SamMobile stelt dat Samsung de normale variant van de S5, die nu al een poosje uit is, aanvankelijk een QHD-scherm wilde meegeven. Tijdens het derde, van in totaal tien, conceptplan is dat idee echter geschrapt. Productieproblemen voor het QHD-scherm, met een resolutie van 2560×1440, zouden ten grondslag liggen aan het gegeven dat Samsung nu nog geen QHD-scherm op de S5 heeft zitten.

Deze zou nu wel op een premiumvariant van de Galaxy S5 moeten komen te zitten. Deze lijkt er namelijk echt te gaan komen. Intern wordt bij Samsung de Galaxy S5 de codenaam ‘K’ gebruikt, voor de premiumvariant ‘KQ’.

En van die KQ is er nu concrete informatie naar buiten gekomen. De premiumvariant zit halverwege of aan het einde van zijn ontwikkelingsproces. In het toestel komt niet een Snapdragon-processor van Qualcomm, maar Samsungs eigen Exynos 5430-processor. Er zit een lte-moden van Intel, wa het debuut van de processorfabrikant betekent op dit gebied van de high end-markt.

De Exynos-processor zou tot 2,1 GHz moeten klokken met de Cortex A15-kernen van ARM. Draaiend op de langzamere Cortex A7 wordt een kloksnelheid gehaald van 1,5 GHz.

De Samsung Galaxy S5 premium, laten we ‘m zo voor het gemak maar even noemen, zou het onder andere op moeten gaan nemen tegen LG’s G3.

‘Samsung komt met premiumvariant van Galaxy S5’ premium 
Gegevens over de S5 premium.
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters