‘Samsung komt met premiumvariant van Galaxy S5’

Samsung is bijna klaar met de ontwikkeling van een premiumvariant van haar huidige vlaggenschip, de Galaxy S5. Het toestel zou onder andere over een QHD-scherm gaan beschikken.

Samsung Galaxy S5 design

Dit stelt het doorgaans betrouwbare SamMobile. De geruchten dat Samsung werkt aan twee varianten van de S5 doen al langer de ronde. SamMobile stelt dat Samsung de normale variant van de S5, die nu al een poosje uit is, aanvankelijk een QHD-scherm wilde meegeven. Tijdens het derde, van in totaal tien, conceptplan is dat idee echter geschrapt. Productieproblemen voor het QHD-scherm, met een resolutie van 2560×1440, zouden ten grondslag liggen aan het gegeven dat Samsung nu nog geen QHD-scherm op de S5 heeft zitten.

Deze zou nu wel op een premiumvariant van de Galaxy S5 moeten komen te zitten. Deze lijkt er namelijk echt te gaan komen. Intern wordt bij Samsung de Galaxy S5 de codenaam ‘K’ gebruikt, voor de premiumvariant ‘KQ’.

En van die KQ is er nu concrete informatie naar buiten gekomen. De premiumvariant zit halverwege of aan het einde van zijn ontwikkelingsproces. In het toestel komt niet een Snapdragon-processor van Qualcomm, maar Samsungs eigen Exynos 5430-processor. Er zit een lte-moden van Intel, wa het debuut van de processorfabrikant betekent op dit gebied van de high end-markt.

De Exynos-processor zou tot 2,1 GHz moeten klokken met de Cortex A15-kernen van ARM. Draaiend op de langzamere Cortex A7 wordt een kloksnelheid gehaald van 1,5 GHz.

De Samsung Galaxy S5 premium, laten we ‘m zo voor het gemak maar even noemen, zou het onder andere op moeten gaan nemen tegen LG’s G3.

‘Samsung komt met premiumvariant van Galaxy S5’ premium 
Gegevens over de S5 premium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. dahwe -

  Het schijnt dat deze 'Premium' S5 geen metalen behuizing krijgt, dus wat er overblijft van dat premium is vrijwel niks: een scherm met een iets hogere resolutie (QHD, niet qHD jongens, foei!) en een niet-Qualcomm SoC. Iets waar customrom-makers nooit echt warm voor lopen, omdat Samsung bar weinig documentatie vrijgeeft.

  QHD = Quad HD, qHD = quarter HD ofwel 960×540.

  1. Quasimodo -

   "dus wat er overblijft van dat premium is vrijwel niks"
   Echt? €3,00 aluminium maakt voor jou wel het verschil, maar niet een 2K scherm met 20 nm Octacore ? Wow man….

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters