‘Samsung komt met premiumvariant van Galaxy S5’

Samsung is bijna klaar met de ontwikkeling van een premiumvariant van haar huidige vlaggenschip, de Galaxy S5. Het toestel zou onder andere over een QHD-scherm gaan beschikken.

Samsung Galaxy S5 design

Dit stelt het doorgaans betrouwbare SamMobile. De geruchten dat Samsung werkt aan twee varianten van de S5 doen al langer de ronde. SamMobile stelt dat Samsung de normale variant van de S5, die nu al een poosje uit is, aanvankelijk een QHD-scherm wilde meegeven. Tijdens het derde, van in totaal tien, conceptplan is dat idee echter geschrapt. Productieproblemen voor het QHD-scherm, met een resolutie van 2560×1440, zouden ten grondslag liggen aan het gegeven dat Samsung nu nog geen QHD-scherm op de S5 heeft zitten.

Deze zou nu wel op een premiumvariant van de Galaxy S5 moeten komen te zitten. Deze lijkt er namelijk echt te gaan komen. Intern wordt bij Samsung de Galaxy S5 de codenaam ‘K’ gebruikt, voor de premiumvariant ‘KQ’.

En van die KQ is er nu concrete informatie naar buiten gekomen. De premiumvariant zit halverwege of aan het einde van zijn ontwikkelingsproces. In het toestel komt niet een Snapdragon-processor van Qualcomm, maar Samsungs eigen Exynos 5430-processor. Er zit een lte-moden van Intel, wa het debuut van de processorfabrikant betekent op dit gebied van de high end-markt.

De Exynos-processor zou tot 2,1 GHz moeten klokken met de Cortex A15-kernen van ARM. Draaiend op de langzamere Cortex A7 wordt een kloksnelheid gehaald van 1,5 GHz.

De Samsung Galaxy S5 premium, laten we ‘m zo voor het gemak maar even noemen, zou het onder andere op moeten gaan nemen tegen LG’s G3.

‘Samsung komt met premiumvariant van Galaxy S5’ premium 
Gegevens over de S5 premium.
Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters