Samsung komt met Shark-serie

Samsung heeft vandaag drie nieuwe telefoons aangekondigd, die allemaal binnen dezelfde lijn vallen. Deze Shark-lijn is vooral bedoeld om social-networking naar de massa te brengen.

Samsung Shark 2 S5550

Samsung heeft vandaag een nieuwe toestel-lijn aangekondigd die gehuld gaat onder de naam Shark. De lijn bestaat aanvankelijk uit drie toestellen, waarvan we er ééntje al kenden. Dit toestel, de S5550 die als nickname Shark 2 heeft gekregen, is de meest geavanceerde van het stel. Het toestel is uitgerust met een HSDPA-verbinding, een 5-megapixelcamera en zelfs een AMOLED-scherm met een schermdiagonaal van 2,2″. Het toestel heeft een zogenaamde ‘multi-instant messaging service’, die onder andere de diensten Palringo, Gtalk, AIM en ICQ bevat. Natuurlijk hoeft het toestel het niet zonder integratie van Twitter en Facebook te doen, waarmee hij als social-networking-telefoon helemaal compleet is. Het toestel is daarnaast vervaardigd met onder andere kevlar en een metalen behuizing, dat samen met het opvallende design een redelijk unieke telefoon moet creëren.

Samsung S5350 Shark

De enige candybar van het stel is de Samsung S5350 Shark. Dit toestel, dat met hetzelfde aparte design als de andere twee Shark-telefoons rondloopt, is een dunnen candybar-telefoon die net als de Shark 2 Samsung’s ‘multi-instant messaging service’ heeft. Het toestel heeft een 2,2″ QVGA-scherm, ditmaal wel uitgevoerd als een TFT-exemplaar. Verder is er een 3,2-megapixelcamera aanwezig en bevat ook deze telefoon een mp3-speler en FM radio. HSDPA-ondersteuning mag ook in deze Shark niet ontbreken. Hoewel de Shark op Samsung’s eigen platformpje draait, heeft het stand-by scherm een leuke boost gekregen met een instant messaging-bar. Dat geldt trouwens voor het hele Shark-assortiment. Ook de Samsung S5350 Shark is afgewerkt met een metalen-finish die net dat beetje extra toevoegt aan het design van het toestel.

Samsung S3550 Shark 3

De derde en voorlopig laatste Shark-telefoon, de S3550 Shark 3, is ook meteen de goedkoopste. Dit toestel moet het doen met een 2-megapixelcamera. Daarnaast is de derde Shark in tegenstelling tot zijn twee broers niet uitgerust met ondersteuning voor snellere HSDPA-netwerken, maar moet hij het doen met het langzamere GPRS. Dit neemt echter niet weg dat dit toestel een prima messaging-telefoon is, ook in deze Shark is de ‘multi-instant messaging service’ beschikbaar. Uiteraard mogen Twitter en Facebook niet ontbreken, samen met in Nederland wat minder bekende zaken als MySpace en Bebo.

Hoewel de prijzen nog niet bekend zijn, is het wel duidelijk dat de S3550 de goedkoopste gaat worden, gevolgd door de S5350. De S5550 wordt vanzelfsprekend het duurste toestel. Alledrie de telefoons moeten nog deze maand in de winkels liggen, als we Samsung mogen geloven.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters