Samsung komt met tablet met retina-resolutie

Samsung komt nog dit jaar met een tablet met een retina-scherm. Dat wil zeggen een scherm met een zeer hoge resolutie, waarop je de pixels met het blote oog niet meer kunt onderscheiden.

Samsung komt met tablet met retina-resolutie galaxy retina

Dat is, net als het nieuws over twee nieuwe Windows Phones, terug te vinden in de documenten die Samsung heeft ingeleverd bij een Amerikaanse rechtbank, waar de patentstrijd met Apple wordt uitgevochten.

In de documenten waar de rechter zich over moet buigen. De tablet die hier in is te vinden, wordt een LTE-verbonden tablet – wat een introductie van dit type in Europa uitsluit – met een 11,8 inch scherm. Dat scherm heeft een resolutie van 2560x1600pixels. Dat is omgerekend 256 pixels per inch en dat is maar net iets minder dan de 264 pixels per inch van de nieuwe iPad.

De tablet heeft de werknaam P10, maar zal waarschijnlijk in de Galaxy Tab-serie gaan vallen. Het scherm wordt nu weliswaar retina-display genoemd, maar Samsung zal er waarschijnlijk zelf een hele eigen naam aan hangen om elke vergelijking met de iPad te voorkomen. Anders komt Apple alleen al om het gebruik van deze term achter Samsung aan in de rechtszaal.

Het is niet uitgesloten dat deze tablet al op 15 augustus het licht ziet, want op die datum heeft Samsung een belangrijke presentatie aangekondigd en er wordt hevig getwijfeld op de blogs of het om de Galaxy Note II gaat, of om een tablet, wellicht de Note 10.1 met vernieuwde specificaties.

Bron: All Things Digital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Xaobotnik -

    Samsung kiest dus voor een wat ander concept, met een hogere resolutie en een groter scherm. Betekent dus dat je best wel wat meer meer informatie op het scherm kwijt kan.
    Ik vraag me alleen af of 11,8 in je handen niet misschien wat te groot is.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters