Samsung komt met twee nieuwe Ativ-tablets

Samsung heeft vandaag op een persconferentie in Londen twee nieuwe Ativ-tablets gelanceerd. Het paradepaardje is de Ativ Q met zowel Android als Windows erop. De Ativ Tab 3 wordt door Samsung aangeprijsd als de dunste Windows-tablet tot nu toe.

Samsung Ativ Q

Tijdens zijn Premiere-evenement in Londen kondigde Samsung niet alleen de Galaxy S4 mini, Galaxy S4 active en Galaxy S4 zoom opnieuw aan, maar kwamen er ook een aantal nieuwe producten naar voren. De Galaxy NX-camera is een systeemcamera met Android erop. Verder kondigde Samsung een aantal Ativ-producten aan: de Ativ Q, Ativ Tab 3, Ativ Book 9 Plus, Ativ Book 9 Lite en Ativ One 5 Style. De twee Ativ Book’s zijn ultrabooks, de Ativ One 5 Style is een All in One PC. De Ativ Q en Ativ Tab 3 daarentegen zijn tablets.

De Ativ Q heeft een 13,3″ scherm en heeft een convertible-formfactor. Er zit een scherm met een resolutie van 3200×1800 pixels in de Ativ Q en de tablet ondersteunt Android en Windows. Daarmee probeert Samsung het probleem van een kleine hoeveelheid tablet-apps voor Windows op te lossen. Het is dan ook mogelijk om Android-apps toe te voegen aan het Windows-startscherm. De convertible is in een aantal verschillende standen te gebruiken en heeft een dikte van 13,9 millimeter en een gewicht van 1,29 kilo. In tegenstelling tot veel andere tablets, is de Ativ Q gemaakt van magnesium.

Samsung Ativ Tab 3

De Ativ Q heeft net als zijn Galaxy Note-broertjes een S Pen. De tablet wordt geleverd met een nieuwe generatie Intel Core i5-chip met de Haswell-architectuur. Het geheugen is een 128GB SSD en de tablet heeft 4GB aan RAM-geheugen.

De Ativ Tab 3 is volgens Samsung de dunste Windows-tablet tot nu toe met een dikte van 8,2 millimeter en een gewicht van 550 gram. De Ativ Tab 3 is een 10.1″ tablet met Windows 8 Pro erop. De tablet is dus uitgerust met een Intel-chip, namelijk de Intel Atom Z2760 geklokt op 1,8GHz. De tablet heeft verder 2GB aan RAM-geheugen en een 64GB SSD. Als kers op de taart levert Samsung de volledige Microsoft Office-suite mee met dit apparaat en heeft de tablet eveneens beschikking over de S Pen.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters