Samsung komt met vervanging Galaxy S met Super LCD-scherm

Samsung heeft een vervanging voor haar originele Galaxy S aangekondigd. Het gaat om de Galaxy SL, die de amoled-fabrieken moet ontlasten.

Samsung i9003 Galaxy SL

Het toestel lijkt als twee druppels water op zijn broertje, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Veel van de specificaties zijn echter ook gelijk; zo komt het apparaat nog steeds met een 4″-scherm, kun je nog steeds gebruik maken van Wi-Fi, GPS, HSDPA en Bluetooth en heeft het toestel nog steeds een 5-megapixelcamera. Ook aan het besturingssysteem is niets veranderd: het toestel draait nog steeds op Android 2.2 Froyo, uitgebreid met de TouchWiz UI van Samsung. Een belangrijke verandering is dat het toestel wat dikker, wat langer en wat zwaarder is, waarvoor je een grotere batterij met een capaciteit van 1650mAh terugkrijgt.

De belangrijkste verandering, en waarschijnlijk de reden waarom het toestel in het leven is geroepen, is dat het scherm geen Super amoled-exemplaar meer is. Het toestel is nu uitgerust met een Super LCD-scherm, die verder wel dezelfde resolutie en hetzelfde formaat heeft. Samsung deed dit al eerder met haar Wave die overging naar de Wave II, waarvan de marktintroductie vooralsnog in Nederland niet echt gelukt is overigens; de Wave verkoopt nog steeds beter dan de Wave II. HTC haalde een dergelijke truc uit met de Desire. Waarschijnlijk doet Samsung dit om de amoled-productiebanden vrij te houden voor de Galaxy S 2 die over twee weken aangekondigd zal worden.

Een opvallendere verandering is dat de Galaxy SL, die overigens als typenummer i9003 draagt, een andere chipset heeft. De telefoon is niet meer uitgerust met Samsung’s Hummingbird-chip, maar met de Texas Instruments OMAP 3630, geklokt op 1GHz. Die chip kennen we van de Motorola Defy die we recent onder de loep namen, waarin hij redelijke prestaties neerzette. De prestaties zijn echter wel inferieur aan de Hummingbird-chip van Samsung. Een mogelijke verklaring kan zijn dat Samsung de Hummingbird langzaam uit de productie wil nemen. De Galaxy S, Galaxy Tab en waarschijnlijk ook de Wave en Wave II worden binnenkort vervangen. Dan blijven de Nexus S en de Samsung Galaxy S Giorgio Armani nog over om de laatste Hummingbirds op te maken, alvorens Samsung zal overgaan op de Orion-chip.

GSM Arena publiceerde al een review van het toestel. De site was er niet ontevreden over, maar zei wel dat de telefoon minder goed is dan de originele Galaxy S en dat hij als de prijs niet een stuk lager ligt dan de originele Galaxy S eigenlijk weinig toevoegt aan de markt. Of de Galaxy SL ook in Nederland de Galaxy S zal vervangen, is voorlopig nog niet bekend.

Samsung Galaxy SL GSM Arena

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters