Samsung komt met vervanging Galaxy S met Super LCD-scherm

Samsung heeft een vervanging voor haar originele Galaxy S aangekondigd. Het gaat om de Galaxy SL, die de amoled-fabrieken moet ontlasten.

Samsung i9003 Galaxy SL

Het toestel lijkt als twee druppels water op zijn broertje, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Veel van de specificaties zijn echter ook gelijk; zo komt het apparaat nog steeds met een 4″-scherm, kun je nog steeds gebruik maken van Wi-Fi, GPS, HSDPA en Bluetooth en heeft het toestel nog steeds een 5-megapixelcamera. Ook aan het besturingssysteem is niets veranderd: het toestel draait nog steeds op Android 2.2 Froyo, uitgebreid met de TouchWiz UI van Samsung. Een belangrijke verandering is dat het toestel wat dikker, wat langer en wat zwaarder is, waarvoor je een grotere batterij met een capaciteit van 1650mAh terugkrijgt.

De belangrijkste verandering, en waarschijnlijk de reden waarom het toestel in het leven is geroepen, is dat het scherm geen Super amoled-exemplaar meer is. Het toestel is nu uitgerust met een Super LCD-scherm, die verder wel dezelfde resolutie en hetzelfde formaat heeft. Samsung deed dit al eerder met haar Wave die overging naar de Wave II, waarvan de marktintroductie vooralsnog in Nederland niet echt gelukt is overigens; de Wave verkoopt nog steeds beter dan de Wave II. HTC haalde een dergelijke truc uit met de Desire. Waarschijnlijk doet Samsung dit om de amoled-productiebanden vrij te houden voor de Galaxy S 2 die over twee weken aangekondigd zal worden.

Een opvallendere verandering is dat de Galaxy SL, die overigens als typenummer i9003 draagt, een andere chipset heeft. De telefoon is niet meer uitgerust met Samsung’s Hummingbird-chip, maar met de Texas Instruments OMAP 3630, geklokt op 1GHz. Die chip kennen we van de Motorola Defy die we recent onder de loep namen, waarin hij redelijke prestaties neerzette. De prestaties zijn echter wel inferieur aan de Hummingbird-chip van Samsung. Een mogelijke verklaring kan zijn dat Samsung de Hummingbird langzaam uit de productie wil nemen. De Galaxy S, Galaxy Tab en waarschijnlijk ook de Wave en Wave II worden binnenkort vervangen. Dan blijven de Nexus S en de Samsung Galaxy S Giorgio Armani nog over om de laatste Hummingbirds op te maken, alvorens Samsung zal overgaan op de Orion-chip.

GSM Arena publiceerde al een review van het toestel. De site was er niet ontevreden over, maar zei wel dat de telefoon minder goed is dan de originele Galaxy S en dat hij als de prijs niet een stuk lager ligt dan de originele Galaxy S eigenlijk weinig toevoegt aan de markt. Of de Galaxy SL ook in Nederland de Galaxy S zal vervangen, is voorlopig nog niet bekend.

Samsung Galaxy SL GSM Arena

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Start54 -

    Na al die geruchten en lang wachten dat Samsung met zoiets op de markt komt als vervanger van Galaxy S is echter teleurstellend.
    Als dit echter de vervanger wordt gaat mijn keus naar een ander toestel.

    1. Danijel -

      Haha, dit is niet de opvolger van de Galaxy S. Dit is letterlijk de vervanger van de Galaxy S omdat er te weinig onderdelen van het toestel zijn 🙂

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters