Samsung komt nog dit kwartaal met eigen applicatiewinkel in Europa

Samsung heeft bekendgemaakt dat de producent nog dit kwartaal zijn applicatiewinkel voor Java, Windows Mobile en Symbian naar de rest van Europa gaat brengen. De producent heeft daarnaast de backend voor ontwikkelaars live gezet zodat applicaties aangemeld kunnen gaan worden.

Samsung heeft aangekondigd dat het zijn applicatiewinkel voor verschillende os’en nog dit kwartaal naar andere landen in Europa gaat brengen. De nummer twee telefoonproducent van de wereld heeft een unieke winkel aangezien die zowel applicaties voor Symbian als voor Java en Windows Mobile zal gaan bevatten. Tot nog toe had alleen Engeland de beschikking over deze winkel en daarbij ging het om een gesloten bèta. De producent zal echter binnen drie maanden de winkel naar in totaal twintig andere landen gaan brengen waardoor het bereik van de winkel opeens een stuk groter wordt. Samsung heeft een speciale site geopend waarop ontwikkelaars hun applicatie kunnen indienen waarna Samsung de applicatie zal keuren en in de winkel deponeert.

Ontwikkelaars dienen slecht een dollar te betalen om mee te mogen doen in het programma van Samsung voor mobiele apps en daar krijgt de ontwikkelaar veel voor terug, aldus Samsung. Zo zal de site voor ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om een verkoopcontract te sluiten met Samsung en daarnaast zal er realtime bijgehouden worden hoe het staat met de keuring van een applicatie. Ook worden er uitgebreide statistieken verschaft over de verkoop en de populariteit van de ingediende applicatie. Het factureren zal ook online gaan gebeuren, zo weet Samsung te melden. De benodigde SDK’s voor de verschillende platformen kunnen via de volgende site gedownload worden.

Samsung developer

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters