Samsung komt ook met eigen chat-dienst

Samsung is van plan om in de tweede helft van dit jaar een messaging-service te beginnen, die iets wegheeft van WhatsApp. Samsung zou zo willen proberen om iMessage van Apple iOS 5 voor te zijn. Die service wordt ook pas ergens in de herfst actief.

Samsung Galaxy S II piano

Lee Younghee, vicepresident marketing bij Samsung, legde uit dat de berichtendienst allereerst in de Bada-telefoons wordt gezet. Vervolgens komen de Androidtelefoons aan de beurt, maar details daarover zijn nog niet bekend. Evenmin kon de Samsungbaas vertellen of de dienst gratis of betaald is.

De plannen van Samsung komen net nadat Apple de oprichting van een soortgelijke berichtendienst bekendmaakte. iMessage wordt een onderdeel van iOS5 en komt straks op vrijwel alle iPhones en iPads te staan.

Tot dusver heeft Samsung zich bij de ontwikkeling van zijn mobiele apparaten voornamelijk bezig gehouden met de hardwarekant, de software is wat matig. Samsung en Apple strijden om de dominantie in de snelgroeiende smartphonemarkt en maken elkaar sinds kort ook het leven zuur met een aantal patentclaims over het design van de telefoons en tablets. En dat terwijl Apple voor de levering van veel componenten voor zijn iPhone en iPad afhankelijk is van leverancier Samsung.

De leiding van Samsung heeft onlangs in een peptalk voor medewerkers de strategie tegen Apple uitgelegd: niet alleen via de rechtszaal, maar ook met mooie nieuwe producten wordt gestreden tegen het Amerikaanse bedrijf. De uitbreiding van softwaremogelijkheden hoort bij dat streven. Younghee meldde in het interview dat er nieuwe mensen zin ingehuurd voor de ontwikkeling van software voor de Samsungtelefoons. Daar zou een speciaal team mee bezig zijn.

Of de nieuwe berichtendienst van Samsung voet aan de grond krijgt, is enigszins twijfelachtig, want die markt is nogal overbezet. Talloze apps (zoals WhatsApp) bieden dergelijke diensten aan. Zelfs op de thuismarkt in Zuid-Korea heeft Samsung het wat dat betreft niet makkelijk, omdat concurrent Kakao Talk vorig jaar een gratis berichtendienst lanceerde waar inmiddels 15 miljoen abonnees gebruik van maken, inclusief drie miljoen mensen die buiten Korea wonen.

Bron: Total Telecom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via