'Samsung komt op MWC niet met Galaxy S III'

The Verge meldt dat Samsung zijn nieuwe Androidvlaggenschip Galaxy S III waarschijnlijk niet op het Mobile World Congress in Barcelona gaat presenteren, hoewel het toestel wel klaar zou zijn voor een lancering. Het komt pas maanden later, aldus de site.

Samsung Galaxy S III mock-up

De reden voor het uitstel zou zijn dat Samsung heeft geleerd van de ervaring met de Galaxy S II. Die was in Europa en andere delen van de wereld allang in omloop, terwijl het toestel in de belangrijkste markt voor het Koreaanse bedrijf – Amerika – nog in geen velden of wegen was te bekennen. Samsung slaagde er simpelweg niet in om de levering van het toestel tijdig voor Amerika klaar te hebben.

Dit mag met de opvolger van het immens populaire toestel niet gebeuren, zou Samsung achter de schermen hebben besloten; een maandenlang ‘gat’ tussen de lancering voor de rest van de wereld en Amerika is ongewenst. Nu wordt de lancering blijbkaar dus voor de hele wereld wat vertraagd. Het toestel zou dus niet volgende maand, maar pas vlak voor de zomer worden aangekondigd, aldus The Verge die inmiddels door een Duitse site wordt ondersteund die hetzelfde heeft vernomen.

Wat Samsung nu wel tijdens het MWC gaat presenteren is niet helemaal duidelijk. Gegokt wordt dat het wellicht gaat om een uitbreiding van de tabletlijn met quadcore-modellen en meer telefoons die op Windows Phone lopen.

Het plaatje bij dit artikel is een mock-up.

Bron: The Verge

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters