'Samsung komt snel met de Galaxy Tab 11.6 om de nieuwe iPad tegen te gaan'

Samsung heeft haar antwoord voor de nieuwe Apple iPad al klaar staan, aldus Pocket-Lint. De fabrikant zal deze week nog de nieuwe Galaxy Tab 11.6 bekend gaan maken die voorzien is van een HD-touchscreen.

De doorgaans goed ingelichte website Pocket-Lint heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat Samsung al een antwoord klaar heeft liggen voor de nieuwe iPad van Apple. Slechts twee dagen na de bekendmaking van de nieuwe Apple iPad, lijkt Samsung al van plan te zijn om de Galaxy Tab 11.6 bekend te gaan maken. De tablet moet de nieuwe iPad direct gaan beconcurreren, aldus de bron.

Deze nieuwe tactiek van Samsung komt niet helemaal uit de lucht vallen; net na de introductie van de Apple iPad 2 wist de fabrikant haar net aangekondigde Galaxy Tab 10.1 te degraderen tot de Galaxy Tab 10.1v. Kort hierop werd een nieuwe variant van de tablet bekend gemaakt die dunner was en sneller dan de 10.1v-variant. Het lijkt erop dat Samsung dan ook rekening houdt met haar grote concurrent op tablet gebied en de ontwikkeling van haar eigen tablets.

De Galaxy Tab 11.6 zal volgens Pocket-Lint een 11-inch touchscreen mee gaan krijgen met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dit is een flink aantal pixels meer dan de vernieuwde iPad van Apple. Daarnaast zal het nieuwe scherm een pixeldichtheid kennen van 260 pixels per inch, net iets lager dan de nieuwe iPad. De tablet zal voortgedreven worden door Samsung’s nieuwe generatie Exynos core met rugnummer 5250. Deze dualcore zal zijn werk op 2GHz gaan doen, aldus de geruchten.

De tablet zal gelijk van Android 4.0 voorzien zijn en daar overheen zal de TouchWiz-interface van Samsung te zien zijn. De kans is groot dat de tablet morgen in Amerika bekend gemaakt zal worden door de fabrikant. De tablet zal naar verwachting rond de zomer verkrijgbaar worden. Onduidelijk is wat de plannen van Samsung zullen zijn met betrekking tot de Galaxy Note 10.1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Frans -

  "Hun hebben het goed …"
  "… meer pixels klaar…"

  Allememachies zeg, wat een mooi dichterlijk taalmisbruik.

  Sowieso, een kinderachtig gedoe. Ik lees nu dat veel iPad 2 worden gedumpt op marktplaats. Kom op zeg, wat is dat voor een bullshit. Is dat ding zo slecht dat die mensen weer een nieuwer model moeten hebben?

  He!, de nieuwe Golf 2.0.12 is uit, ik verkoop gelijk mijn Golf 2.0.11 van 1 jaar oud. Kicken !

 2. Nietjij -

  Hun hebben het goed, jijzelf leest niet goed. Het heeft meer pixels klaar, ik krijg het gevoel dat je baalt dat Samsung betere resolutie heeft dan jouw productkeuze. Daarnaast ga je moeilijk doen om 4 PPI meer?

  Danijel, je hebt het prima getypt. Let niet op deze mensen die Apple producten als een hemel zien.

 3. piet -

  "De Galaxy Tab 11.6 zal volgens Pocket-Lint een 11-inch touchscreen mee gaan krijgen met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dit is een flink aantal pixels meer dan de vernieuwde iPad van Apple. Daarnaast zal het nieuwe scherm een pixeldichtheid kennen van 260 pixels per inch. "

  de ipad heeft een een scherm van 9,7 inch met een pixel dichtheid van 264 pixels per inch meer dan de Galaxy Tab 11.6 als je het gaat vergelijken doe het dan goed.

 4. robert -

  Het aankondigen is niet het probleem bij Samsung
  Maar wanneer het in de winkels te koop is.
  Ze zullen vast zeggen ergens in Q2. Terwijl de ipad 3 volgende week te koop zal zijn.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters