'Samsung komt snel met de Galaxy Tab 11.6 om de nieuwe iPad tegen te gaan'

Samsung heeft haar antwoord voor de nieuwe Apple iPad al klaar staan, aldus Pocket-Lint. De fabrikant zal deze week nog de nieuwe Galaxy Tab 11.6 bekend gaan maken die voorzien is van een HD-touchscreen.

De doorgaans goed ingelichte website Pocket-Lint heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat Samsung al een antwoord klaar heeft liggen voor de nieuwe iPad van Apple. Slechts twee dagen na de bekendmaking van de nieuwe Apple iPad, lijkt Samsung al van plan te zijn om de Galaxy Tab 11.6 bekend te gaan maken. De tablet moet de nieuwe iPad direct gaan beconcurreren, aldus de bron.

Deze nieuwe tactiek van Samsung komt niet helemaal uit de lucht vallen; net na de introductie van de Apple iPad 2 wist de fabrikant haar net aangekondigde Galaxy Tab 10.1 te degraderen tot de Galaxy Tab 10.1v. Kort hierop werd een nieuwe variant van de tablet bekend gemaakt die dunner was en sneller dan de 10.1v-variant. Het lijkt erop dat Samsung dan ook rekening houdt met haar grote concurrent op tablet gebied en de ontwikkeling van haar eigen tablets.

De Galaxy Tab 11.6 zal volgens Pocket-Lint een 11-inch touchscreen mee gaan krijgen met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dit is een flink aantal pixels meer dan de vernieuwde iPad van Apple. Daarnaast zal het nieuwe scherm een pixeldichtheid kennen van 260 pixels per inch, net iets lager dan de nieuwe iPad. De tablet zal voortgedreven worden door Samsung’s nieuwe generatie Exynos core met rugnummer 5250. Deze dualcore zal zijn werk op 2GHz gaan doen, aldus de geruchten.

De tablet zal gelijk van Android 4.0 voorzien zijn en daar overheen zal de TouchWiz-interface van Samsung te zien zijn. De kans is groot dat de tablet morgen in Amerika bekend gemaakt zal worden door de fabrikant. De tablet zal naar verwachting rond de zomer verkrijgbaar worden. Onduidelijk is wat de plannen van Samsung zullen zijn met betrekking tot de Galaxy Note 10.1.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters