Samsung kondigt 64GB flash-geheugen aan samen met 32GB geheugenkaartjes

Samsung heeft aangekondigd weer een stapje verder te gaan in het produceren van flash-geheugen. Het bedrijf kondigde een 64GB NAND-chip aan, samen met een 32GB MicroSD-geheugenkaartje.

Samsung MicroSD 32GB

SanDisk kondigde ze begin vorig jaar al aan: MicroSD-kaartjes van 32GB. Deze kaartjes zijn echter nog steeds niet op de markt en Samsung doet nu mee aan de race. Het bedrijf heeft nu ook de kaartjes aangekondigd, en is daarmee als tweede producent aan het theoretische maximum van de MicroSDHC-techniek gekomen. Samsung hoopt de kaartjes volgende maand al in massaproductie te nemen, waarna het niet lang meer kan duren voordat ze in de winkels verschijnen.

Samen met de nieuwe geheugenkaartjes, heeft Samsung ook een nieuwe NAND-chip aangekondigd waarmee het interne geheugen van telefoons potentieel weer een flinke boost krijgt. De nieuwe chip met flash-geheugen heeft een capaciteit van 64GB, waarmee het huidige maximum in een telefoon verdubbeld wordt. Deze chip zal waarschijnlijk nog dit jaar in high-end smartphones belanden. Het zou goed kunnen dat de nieuwe iPhone deze chip gaat gebruiken, aangezien het geheugen van het toestel traditiegetrouw elk jaar verdubbelt wordt en er maar weinig andere producenten zijn die een 64GB NAND-chip voor telefoons bieden.

Dat 32GB het maximum is voor de SDHC-standaard, is trouwens voor ons als consument niet zo’n groot probleem. De opvolger van deze techniek, de zogenaamde SDXC-standaard staat al klaar. Hiermee kunnen geheugenkaartjes tot 2TB gemaakt worden, wat voorlopig wel even genoeg moet zijn. Hiervoor is wel een aparte geheugenkaartlezer nodig, maar volgens verschillende berichten kunnen de nieuwe SDHC-lezers ook de SDXC-standaard aan mits ze een nieuwe driver krijgen.

Bron: GSM Arena

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters