Samsung kondigt de Galaxy W, Galaxy M Pro, Galaxy Y en Galaxy Y Pro aan

Fabrikant Samsung heeft vier nieuwe Android 2.3.3-smartphones aangekondigd. De Galaxy W, Galaxy M Pro, Y en Y Pro zijn gelijk voorzien van de nieuwe naamgeving die Samsung zal gaan aanhouden.

Samsung Galaxy W

Samsung gaat bij alle nieuwe smartphones vanaf deze aankondiging een nieuwe naamgeving hanteren die Samsung onlangs wist bekend te maken. Hierbij hanteert de producent als regel dat de Galaxy S het topmodel zal blijven met daaronder de Galaxy R en nog stapje lager de Galaxy W. Daarna komt men in de mid-range sectie terecht waarin we de Galaxy M en de Galaxy Y terug zullen vinden.

Alle aangekondigde toestellen zijn Android-smartphones en de producent lijkt dan ook stevig in het harnas te blijven als het gaat om het leiderschap in de Androidmarkt. Allereerst is er de Galaxy W. Dit toestel beschikt over een 3.7-inch touchscreen en een 1.4GHz singlecore processor. De telefoon heeft een 5-megapixelcamera en lijkt qua specificaties en uiterlijk opvallend op de Galaxy S Plus. Samsung heeft nog niet de prijs bekendgemaakt in Nederland van de Galaxy W, deze zal later op de dag volgen.

Samsung Galaxy M Pro

De Galaxy M Pro is een Androidsmartphone die ook een volledig toetsenbord heeft en dus de concurrentie aan gaat met menig BlackBerry-smartphone en de HTC ChaCha. De smartphone heeft een 2.6-inch touchscreen met 480×320 pixels. Er zit een 832MHz-processor in het toestel en hij lijkt daarnaast opvallend veel op de Y Pro. De telefoon heeft een 5-megapixelcamera en UMTS, Wifi en aGPS zijn ook allemaal van de partij.

Prijzen van deze telefoon zijn ook nog onduidelijk maar zullen later op de dag bekend gemaakt worden. De Galaxy M Pro is vooral gericht op de zakelijke markt volgens Samsung en het toestel beschikt dan ook over apps om het deze doelgroep het naar de zin te maken. Onder meer Cisco Mobile, Subase Afaria en Webex zijn standaard aanwezig op de Galaxy M Pro.

Samsung Galaxy Y

Vervolgens is er nog de nieuwe Y-serie die gekenmerkt zal worden door zijn lage prijs. De Galaxy Y zal naar verwachting ongeveer 200 euro gaan kosten, ook al zal Samsung de prijzen later bekendmaken. Net als de Galaxy M Pro beschikt de Galaxy Y over een 832MHz-processor en een 3-inch touchscreen. Ook zit er een 3.2-megapixelcamera op het toestel en biedt het ondersteuning aan een micro-SDHC kaart. Ook Wifi, aGPS en UMTS worden ondersteund door de Galaxy Y.

Net als de andere telgen is dit toestel voorzien van Android 2.3.3 en de TouchWiz-laag van Samsung.

Samsung Galaxy Y Pro

Tot slot is er de Galaxy Y Pro die bedoeld is voor jongeren die voor een lage prijs toch graag een Androidsmartphone willen hebben. De telefoon beschikt ook over UMTS, Wifi en aGPS maar zal wederom gekenmerkt worden door het lage prijspeil. Het toestel heeft eveneens een 832MHz-processor en 2GB intern geheugen. Tot slot biedt het toestel ruimte voor een micro-SDHC kaart en uiteraard een volledig qwerty-toetsenbord zodat hij goed kan concurreren met de BlackBerry Curve-serie.

Alle toestellen zullen vanaf Q4 beschikbaar zijn in Nederland. Prijzen zal Samsung later bekendmaken evenals de exacte levertijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. MAangelica -

    Way awseome, some legitimate details! I recognize you creating this short article offered, the remainder of the website can also be higher high quality. Have a very entertaining.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters