Samsung kondigt de S8000 Jet aan – Update

Samsung kwam vandaag al met vier nieuwe Omnia-toestellen en daar komt nog eens een vijfde toestel bij, de Samsung S8000 Jet. Dit toestel is officieel door Samsung USA aangekondigd, maar het is niet duidelijk of het ook in Londen gelanceerd gaat worden vanavond.

Samsung S8000 Jet

Na de aankondiging van vier nieuwe Omnia-producten, heeft Samsung USA ook nog een andere telefoon bekendgemaakt. Deze Samsung S8000 Jet ziet er hetzelfde uit als de Omnia II en moet één van de krachtigste feature-phones ooit worden. Het toestel is uitgerust met een 3,1 inch wvga amoled-scherm en is daarmee een stuk kleiner dan de Omnia II die een 3,7 inch scherm heeft. Het meest bijzondere van de Jet moet zijn dat het een feature-phone is, die toch zo krachtig is als een smartphone. Het toestel kan 9 applicaties tegelijk draaien en heeft heuse multi-task ondersteuning, allemaal aangedreven door een 800Mhz-processor. Verder kan het toestel, net als alle Windows Mobile-telefoons overweg met Microsoft ActiveSync, het is dus echt bijna een smartphone.

Vooral op multimediagebied moet de S8000 Jet heel wat te brengen hebben, het toestel heeft bijvoorbeeld een 5-megapixelcamera, SRS Sound Effect-technologie en Xvid-/DivX-ondersteuning. Dit alles moet gebracht worden in een nieuwe media-interface, de zogenaamde ‘3D media gate UI’. Verder is de gewone interface van het toestel uitgebreid met allerlei handige dingen, zoals een mogelijkheid om direct naar een bepaald menu te gaan door een gekoppelde letter op het scherm te schrijven en natuurlijk het TouchWiz-widgetscherm. Verder moet de Jet een zogenaamde ‘motion-response UI’ hebben, maar we weten nog niet wat daarmee bedoeld wordt. Het toestel heeft natuurlijk ook high-end features zoals GPS- en 3G-ondersteuning aan boord om je een zo compleet mogelijk pakket te geven.

Hoewel het toestel door Samsung USA officieel bekend is gemaakt, is het nog niet zeker of het toestel ook daadwerkelijk in Londen, Dubai en Singapore gepresenteerd gaat worden op Samsung’s persconferenties die vanavond plaatsvinden. Het is dus ook nog niet helemaal zeker of de Jet wel in Nederland verkocht gaat worden en prijzen en releasedata zijn nog niet aan de orde. Mocht hier meer over bekend worden dan lees je dat natuurlijk meteen op All About Phones. Wij zijn in Londen aanwezig en zullen later op de avond live foto’s maken van het event.

Update 15-06-2009 19:30

Inmiddels is ook in Nederland het officiële persbericht uitgegaan en is het dus zeker dat de telefoon ook hier komt.

Bron: Samsung USA

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters