Samsung kondigt eigen Exynos Cortex A15-processor aan

Fabrikant Samsung heeft meer informatie losgelaten over de eerste telg uit haar nieuwe generatie Exynos-processoren. De dualcore Cortex A15 kern in de nieuwe generatie moet voor betere prestaties zorgen en kent een hoge mate van energiezuinigheid.

De nieuwe generatie mobiele processors is door Samsung via haar eigen website kenbaar gemaakt; de Exynos 5250. De nieuwe core moet snelheid met energiezuinigheid combineren en dit allemaal dankzij de nieuwe en indrukwekkende Cortex A15 core van ARM. De dualcore-processor kan zijn werk op maximaal 1.7GHz gaan doen en is qua snelheid vergelijkbaar met een quadcore 1.7GHz Cortex A9-processor.

De nieuwe processor ondersteund ook het WQXGA-schermresolutie wat neer komt op 2560×1600 pixels. Daarnaast kan de core een 8-megapixel 3D-camera ondersteunen en heeft ook al alle standaard en veelgebruikte codecs ingebouwd zitten. Daarnaast heeft de processor ook een nieuwe ingebouwde Mali T604-gpu die voor indrukwekkende game-prestaties moet zorgen.

De Cortex A15-core zelf is op 45nm procédé gebakken wat als positief gevolg heeft dat hij minder warmte opwekt en dus minder energie verbruikt. Volgens Samsung kan deze besparing tot 30 procent oplopen vergeleken met de Cortex A9 core. Ook de geheugenbandbreedte is opgeschroefd naar 12,8GB/s waardoor apps nog sneller zouden moet laden.

De verwachting is dat Samsung later dit jaar ook met een quadcore variant van deze nieuwe core op de proppen zal gaan komen.

Samsung Exynos 5250

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters