Samsung kondigt Exynos 5250-processor aan lopend op 2GHz

Samsung heeft een nieuwe dualcore-processor bekendgemaakt: de Exynos 5250. De processor is gebaseerd op de nieuwste ARM Cortex A15-architectuur.

De nieuwe processor is eerder op de dag bekendgemaakt door de fabrikant. De vernieuwde Exynos 5250 heeft naast een hogere standaard kloksnelheid, 2GHz, als belangrijkste verbeterpunt dat hij gebaseerd is op de nieuwe ARM architectuur Cortex A15. De huidige Exynos dualcore-processor, die onder meer aanwezig is in de Samsung Galaxy S2, is gebaseerd op de Cortex A9 architectuur, net als de Apple A5-processor.

De nieuwe core van Samsung is gemaakt op 32nm fabrikaat en is daardoor een stuk energiezuiniger. Daarnaast is ook de prestatie van de nieuwe dualcore flink er op vooruit gegaan; zo is de 3D-prestatie met een factor vier verbeterd volgens Samsung. Onder meer stereoscopic 3D wordt door de nieuwe core ondersteund en heeft als positief gevolg dat de resolutie aanzienlijk groter is die de core kan ondersteunen. De maximale resolutie van de core is dan ook WQXGA, oftewel 2560×1600 pixels.

Samsung is de eerste fabrikant die gebruikmaakt van ARM’s nieuwe A15 architectuur. De processor zal volgens de fabrikant in het tweede kwartaal van 2012 in massaproductie gaan. De kans is groot dat de opvolger van de Galaxy S2 de beschikking krijgt over de nieuwe core.

Samsung Exynos 5250

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters