Samsung kondigt Exynos 5250-processor aan lopend op 2GHz

Samsung heeft een nieuwe dualcore-processor bekendgemaakt: de Exynos 5250. De processor is gebaseerd op de nieuwste ARM Cortex A15-architectuur.

De nieuwe processor is eerder op de dag bekendgemaakt door de fabrikant. De vernieuwde Exynos 5250 heeft naast een hogere standaard kloksnelheid, 2GHz, als belangrijkste verbeterpunt dat hij gebaseerd is op de nieuwe ARM architectuur Cortex A15. De huidige Exynos dualcore-processor, die onder meer aanwezig is in de Samsung Galaxy S2, is gebaseerd op de Cortex A9 architectuur, net als de Apple A5-processor.

De nieuwe core van Samsung is gemaakt op 32nm fabrikaat en is daardoor een stuk energiezuiniger. Daarnaast is ook de prestatie van de nieuwe dualcore flink er op vooruit gegaan; zo is de 3D-prestatie met een factor vier verbeterd volgens Samsung. Onder meer stereoscopic 3D wordt door de nieuwe core ondersteund en heeft als positief gevolg dat de resolutie aanzienlijk groter is die de core kan ondersteunen. De maximale resolutie van de core is dan ook WQXGA, oftewel 2560×1600 pixels.

Samsung is de eerste fabrikant die gebruikmaakt van ARM’s nieuwe A15 architectuur. De processor zal volgens de fabrikant in het tweede kwartaal van 2012 in massaproductie gaan. De kans is groot dat de opvolger van de Galaxy S2 de beschikking krijgt over de nieuwe core.

Samsung Exynos 5250

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters