Samsung kondigt Galaxy A9 Pro aan in China

Samsung heeft zojuist de lang verwachte en meermaals gelekte Samsung Galaxy A9 aangekondigd in China.

Galaxy A lijn

Samsung Galaxy A5 2016
Galaxy A5 2016

Twee jaar geleden is Samsung in Nederland begonnen met de verkoop van de Samsung Galaxy A3 en A5. De toestellen in de A lijn van Samsung zijn gekenmerkt door een aluminium rand en relatief premium ontwerp. Dit jaar heeft Samsung de toestellen in de A-lijn eveneens voorzien van een glazen voor- en achterkant.

Zoals de andere toestellen in de A-lijn, heeft de Galaxy A9 Pro voorzien eenzelfde verfijnd glazen ontwerp met aluminium rand. Verwacht wordt dat er in de thuisknop van het toestel een vingerafdrukscanner is ingebouwd, net zoals bij de Galaxy A5 2016 het geval is. Op het moment van schrijven kunnen we dit alleen nog niet bevestigen.

Samsung Galaxy A9 Pro
Galaxy A9 Pro

Specificaties

Als scherm heeft Samsung voor een 6,0-inch full-HD amoled paneel gekozen. Omdat het een amoled paneel is, worden zwarte tinten heel accuraat weergegeven. En kijkende naar onze ervaringen met de Galaxy A3 en A5 2016 verwachten we dat kleuren over het algemeen mooi zullen worden weergegeven op het toestel.

Verder is het toestel voorzien van een Snapdragon 652 64-bit octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. Een poortje voor een micro-sd kaartje is normaal gezien aanwezig. Samsung heeft een 5000mAh accu in de smartphone gestoken, wat veel groter is dan de gemiddelde accu in een smartphone zoals deze. Als we de foto’s van het toestel juist interpreteren, is het toestel zelfs met zo’n grote batterij nog altijd relatief dun. Selfies neem je in een 8-megapixelresolutie, en foto’s met de achtercamera in een 16-megapixelresolutie. Het toestel loopt ook nog op Android 6.0.1 Marshmallow met de TouchWiz skin van Samsung erover.

Beschikbaarheid

Aangezien we nog geen persbericht over de Samsung Galaxy A9 Pro hebben ontvangen verwachten we niet dat het toestel in de Nederlandse en Belgische winkelrekken zal verschijnen. Zeker niet omdat het niet de eerste keer zou zijn dat een Samsung Galaxy A smartphone niet verkrijgbaar is in Nederland en België. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, in China kost het toestel 3599 yaun (€476).

Bron: GSMArena.com

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters