Samsung kondigt Galaxy A9 Pro aan in China

Samsung heeft zojuist de lang verwachte en meermaals gelekte Samsung Galaxy A9 aangekondigd in China.

Galaxy A lijn

Samsung Galaxy A5 2016
Galaxy A5 2016

Twee jaar geleden is Samsung in Nederland begonnen met de verkoop van de Samsung Galaxy A3 en A5. De toestellen in de A lijn van Samsung zijn gekenmerkt door een aluminium rand en relatief premium ontwerp. Dit jaar heeft Samsung de toestellen in de A-lijn eveneens voorzien van een glazen voor- en achterkant.

Zoals de andere toestellen in de A-lijn, heeft de Galaxy A9 Pro voorzien eenzelfde verfijnd glazen ontwerp met aluminium rand. Verwacht wordt dat er in de thuisknop van het toestel een vingerafdrukscanner is ingebouwd, net zoals bij de Galaxy A5 2016 het geval is. Op het moment van schrijven kunnen we dit alleen nog niet bevestigen.

Samsung Galaxy A9 Pro
Galaxy A9 Pro

Specificaties

Als scherm heeft Samsung voor een 6,0-inch full-HD amoled paneel gekozen. Omdat het een amoled paneel is, worden zwarte tinten heel accuraat weergegeven. En kijkende naar onze ervaringen met de Galaxy A3 en A5 2016 verwachten we dat kleuren over het algemeen mooi zullen worden weergegeven op het toestel.

Verder is het toestel voorzien van een Snapdragon 652 64-bit octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. Een poortje voor een micro-sd kaartje is normaal gezien aanwezig. Samsung heeft een 5000mAh accu in de smartphone gestoken, wat veel groter is dan de gemiddelde accu in een smartphone zoals deze. Als we de foto’s van het toestel juist interpreteren, is het toestel zelfs met zo’n grote batterij nog altijd relatief dun. Selfies neem je in een 8-megapixelresolutie, en foto’s met de achtercamera in een 16-megapixelresolutie. Het toestel loopt ook nog op Android 6.0.1 Marshmallow met de TouchWiz skin van Samsung erover.

Beschikbaarheid

Aangezien we nog geen persbericht over de Samsung Galaxy A9 Pro hebben ontvangen verwachten we niet dat het toestel in de Nederlandse en Belgische winkelrekken zal verschijnen. Zeker niet omdat het niet de eerste keer zou zijn dat een Samsung Galaxy A smartphone niet verkrijgbaar is in Nederland en België. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, in China kost het toestel 3599 yaun (€476).

Bron: GSMArena.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters