Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan

Samsung heeft zojuist de Galaxy Tab S aangekondigd, een nieuwe lijn met twee tablets. De twee tablets gaan 399 en 499 euro kosten en zijn vanaf 4 juli beschikbaar.

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan galaxy tab s 105 titanium bronze combi links nl tab s logo

Er was al wat informatie over de nieuwe tabletlijn van Samsung uitgelekt. Zo wisten we al dat dit de eerste tablets van Samsung zijn met superamoled-schermen. Ook komen er inderdaad twee varianten van de Samsung Galaxy Tab S op de markt.

Beide tablets zijn maar 6,6 millimeter dik. Niet eerder waren de tablets van Samsung zo dun. Ook waren ze nog nooit zo licht. De kleine variant weegt 294 gram, de grote 465 gram.

Overeenkomsten

De kleinste krijgt een scherm mee van 8,4 inch, de grote heeft een scherm van 10,5 inch. De twee tablets hebben qua specificaties veel overeenkomsten. Zo hebben ze allebei dezelfde schermresolutie: 2560×1440 pixels. De wifi-varianten van beide tablets hebben dezelfde processor: de Exynos 5 octacore, waarbij vier kernen 1,9 GHz rekenkracht hebben en de andere vier 1,3 GHz.

Beide toestellen hebben 3 GB aan ram en 16 GB aan opslag, wat met maximaal 128 GB uitbreidbaar is via een microSD-kaart. In beide tablets zitten dezelfde camera’s. Die aan de achterkant schiet foto’s in 8 MP, die aan de voorkant in 2.1 MP.

Verschillen

Het verschil zit ‘m bijvoorbeeld in de batterij. In de 8,4 inch-tablet zit er een met 4900 mAh inhoud, in de 10,5 inch-variant zit een batterij met 7900 mAh inhoud. Voor de rest verschillen de tablets qua specificaties niet zo veel van elkaar, behalve dat er van de 10,5 ook een lte-variant komt. Deze beschikt naast Samsungs eigen Exynos-processor ook over een extra Intel XMM7160-processor.

Superamoled

De nieuwe Samsung-tablets draaien op Android 4.4 KitKat. Ze beschikken ook over een vingerafdruksensor en komen in het brons en wit op de markt. “We doen veel onderzoek naar wat mensen verwachten van hun toestellen”, meent Bjorn Jense, Marketing Manager Tablet & PC van Samsung Nederland. “Zo wordt de tablet steeds vaker gebruikt om filmcontent te bekijken en dat maakt de kwaliteit van het scherm extra belangrijk.”

“Onze primaire focus bij de ontwikkeling van de Galaxy Tab S lag dan ook op beeldkwaliteit. We hebben gekozen voor een superamoled-scherm: een beter mobiel display is er niet. Het scherm biedt een levensechte ervaring, of je nu foto’s, video’s of andere content bekijkt.”

De Samsung Galaxy Tab S-toestellen gaan 399 en 499 euro kosten en zijn vanaf 4 juli in Nederland beschikbaar.

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan galaxy tab s 105 titanium bronze liggend links nl tab s logo 
Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan galaxy tab s 105 titanium bronze liggend rechts nl tab s logo 
Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan galaxy tab s 105 titanium bronze links nl tab s logo 
Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan galaxy tab s 105 titanium bronze rechts nl tab s logo 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters