Samsung kondigt nieuwe 'survival'-smartphone aan

Samsung heeft een nieuwe ‘rugged’ smartphone aangekondigd. Het gaat om de Galaxy Xcover 3, die een val van 1,2 meter moet overleven en waterdicht en stofdicht is.

Samsung Galaxy Xcover 3

De Samsung Galaxy Xcover 3 draait nu nog op Android 4.4 KitKat, maar Samsung werkt aan een update naar Android 5.0 Lollipop. De Xcover-smartphones van Samsung zijn bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld op survivaltocht gaan. De telefoon moet dus tegen een stootje kunnen.

De Samsung Galaxy Xcover 3 moet onder extreme omstandigheden blijven functioneren en beschikt over een verstevigd ontwerp en fysieke navigatieknoppen. Daarnaast zit er in de smartphone een scherm met een formaat van 4,5 inch dat een wvga-resolutie van 480×840 pixels heeft.

In de smartphone zit verder een processor die met vier kernen een maximale kloksnelheid heeft van 1,2 GHz. Daarnaast zit er in de Samsung Galaxy Xcover 3 1,5GB aan werkgeheugen en is de opslagcapaciteit 8GB. Dit kun je met een micro sd-kaart overigens verder uitbreiden.

De batterij heeft met 2200 mAh niet bijzonder veel inhoud, wat misschien niet al te prettig is als je een paar dagen de wildernis ingaat. Foto’s maakt de Galaxy Xcover 3 in 5 megapixel. Deze camera kun je ook onder water gebruiken. De selfiecamera maakt foto’s in 2 megapixel.

Daarnaast beschikt de Galaxy Xcover 3 over handige dingen, zoals een hoogtemeter, kompas, GPS, NFC en Samsungs beveiligingssysteem: Knox. De Xcover 3 ondersteunt verder ook 4G-internet.

Het is nog onbekend wanneer de Galaxy Xcover 3 door Samsung in de verkoop wordt gedaan, waar hij te koop zal zijn en wat voor adviesprijs de stevige smartphone met zich meekrijgt.

Samsung kondigt nieuwe 'survival'-smartphone aan xcover31 
Samsung kondigt nieuwe 'survival'-smartphone aan xcover33 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters