Samsung kondigt officieel Galaxy S6 en S6 Edge aan

BARCELONA – Samsung heeft zojuist in Barcelona twee nieuwe vlaggenschepen onthuld: de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. Bijzonder aan die laatste is dat het scherm van het toestel over beide zijkanten heen valt.

“Een breuk met het plastic design van weleer”

Samsung laat weten dat de nieuwe toestellen een breuk inluiden met het plastic design van weleer. De Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge zijn beiden van glas gemaakt, met metalen accenten. De voor- en achterkant, en in het geval van de Edge ook de zijkanten zijn van Corning Gorilla Glass 4 geproduceerd, wat stevig genoeg zou moeten zijn om de meeste kleine ongelukjes te weerstaan. Het glas aan de achterkant van de telefoons is er in diverse kleuren: Wit, zwart, goud, blauw en groen.

Samsung noemt de camera als bijzonderheid. Die heeft een F1.9 lens en een resolutie van 16 megapixel. Aan de voorkant bevindt zich een selfiecamera met een resolutie van 5 megapixel. De camera’s kunnen volgens Samsung prima overweg met donkere omstandigheden en bieden een ‘superieure fotokwaliteit’. Een druk op de camera-app, of twee drukjes op de homeknop, zorgt ervoor dat de camera binnen 0,7 seconden gebruiksklaar is, zodat geen tijd wordt verloren om een mooi moment vast te leggen. De camera’s bieden allebei optische stabilisatie (OIS) en infrarooddetectie van de witbalans-omstandigheden.

De nieuwe vlaggenschepen kunnen draadloos worden opgeladen. Ze ondersteunen de WPC- en PMA-standaarden. Opladent doen ze anderhalf keer sneller dan de Galaxy S5, meldt Samsung. Na tien minuten aan de lader kunnen de nieuwe telefoons weer vier uur lang worden gebruikt.

Samsung Galaxy S6 
Samsung Galaxy S6 
Samsung Galaxy S6 
Samsung Galaxy S6 

“Octacore processor van Samsung zelf op 14nm gebakken”

Samsung onthult niet welke processor er precies in de telefoons zit, maar wij gokken dat het een zelfontwikkelde Exynos-processor is. Dit is ’s werelds eerste mobiele processor met het 64 kb-platform die op 14nm is gebakken. De processor telt acht kernen en is niet alleen erg snel, maar ook zuinig, belooft Samsung. De hardware zorgt ervoor dat er van streaming video op hoge kwaliteit genoten kan worden op de S6 en de S6 Edge. Daartoe dragen de schermen van de toestellen ook bij. Die zijn 5,1 inch groot. Ze hebben een hoge resolutie van 577 ppi, waarmee ze in de Quad HD-categorie vallen. Zoals alle high-end telefoons van Samsung zijn het super amoledschermen. De schermen bieden ook een grote helderheid, zodat ze in fel zonlicht kunnen worden bekeken.

De nieuwe telefoons kunnen uiteraard omgaan met lte (cat. 6) en ze lopen op Android 5.0 Lollipop. Naast een aantal apps van Samsung zelf is ook software van Microsoft toegevoegd, inclusief OneDrive-cloudtoegang. Daarbij is niet bezuinigd op de opslagruimte: 115GB voor twee jaar. Ze bezitten ook beiden een infraroodzender.

Samsung introduceert in de eerste helft van dit jaar in de Verenigde Staten ook Samsung Pay, een betaaldienst à la Apple Pay. Die is beveiligd met Samsung KNOX, waarbij NFC en de vingerafdrukscanner in de high-end telefoons meedoet met het beveiligen van transacties. Ter beveiliging van de nieuwe toestellen is de ‘find my mobile’-optie uitgebreid met een reactivatie-slot. Die kan op afstand worden bediend.

Samsung Galaxy S6 Edge 
Samsung Galaxy S6 Edge 
Samsung Galaxy S6 Edge 
Samsung Galaxy S6 Edge 

“Duurste toestel kost 1049 euro”

De verkoopadviesprijzen voor de S6 en de S6 Edge zijn als volgt:

  699,- voor de S6 (32 GB)
  799,- voor de S6 (64 GB)
  899,- voor de S6 (128 GB)
  849,- voor de S6 edge (32 GB)
  949,- voor de S6 edge (64 GB)
  1049,- voor de S6 edge(128 GB)

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters