Samsung koopt mobiele muziek- en videostreamingdienst mSpot

Samsung heeft een mobiele muziekstreamingdienst gekocht. mSpot is voor 8,8 miljoen dollar overgegaan in handen van de Koreaanse elektronicagigant.

mspot

Met mSpot kunnen gebruikers niet alleen muziek beluisteren op mobiele apparaten, maar ook films bekijken, zowel op een mobiele telefoon als op het web.

Het bedrijf heeft contracten gesloten met belangrijke film- en muziekproducenten als Disney, Sony, Paramount, NBC/Universal, Lionsgate, Warner en nog een paar, om van voldoende aanbod verzekerd te zijn.

De films worden volledig naar de aangesloten apparaten gestreamd, en dat kunnen zowel pc’s als mobiele telefoons zijn. Als je begint een film te kijken op je pc, kun je dat onderbreken en voortzetten op de smartphone. Precies op het moment waarop je was gestopt met kijken.

Er hoort ook een clouddienst bij mSpot, waar je muziek kunt uploaden die je vervolgens kunt streamen naar een reeks apparaten. Ook kun je je eigen radio-uitzendingen samenstellen om die zelf te beluisteren.

mSPot concurreert met soortgelijke diensten van Apple, Amazon en andere bedrijven. Dat was moeizaam voor het jonge bedrijf. Nu het door Samsung is opgekocht, zullen de muziek- en videostreamdiensten waarschijnlijk in het aanbod van de software van Samsung voor mobiele apparaten worden opgenomen. Het is de eerste mobiele overname in lange tijd voor Samsung. Tot nog toe maakte de fabrikant gebruik van diensten van derden op haar smartphones en tablets. Het ziet er nu naar uit dat Samsung haar content wil gaan ontsluiten met eigen apps, net zoals haar concurrenten dat doen.

Bron: Techcrunch

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters