Samsung koopt onderdeel chipmaker CSR en kondigt partnerschap met Nederlandse Reitsma Groep aan

De Britse chipmaker CSR heeft zijn afdelingen voor mobiele connectiviteit en locatiediensten verkocht aan Samsung. Met de overname is 310 miljoen dollar gemoeid. Ook is een partnerschap aangekondigd met de Nederlandse Reitsma Groep.

Samsung koopt chipmaker CSR en kondigt partnerschap met Nederlandse Reitsma Groep aan csr logo

CSR heeft behalve de overname van de divisies van het bedrijf ook 4,9 procent van de aandelen van het bedrijf gekocht voor 34,4 miljoen dollar. In het vierde kwartaal wordt de deal afgerond.

Niet alleen neemt Samsung de 310 werknemers over van CSR die bij de mobiele technologie-divisie werken, maar ook 21 Amerikaanse patenten. Die komen nu in handen van Samsung waarmee de Koreaanse elektronicagigant ongetwijfeld hoopt zijn voordeel te doen in de voortslepende patentoorlog tegen Apple.

Wat voor patenten dit precies zijn en hoe belangrijk ze kunnen worden in de tientallen rechtszaken die wereldwijd tussen beide elektronicagiganten lopen, is nog niet bekend. Maar Samsung hoopt zich ermee te kunnen verdedigen.

CSR is in 1998 opgericht in Engeland en levert voornamelijk producten aan Nokia en RIM. Omdat die fabrikanten de laatste tijd in zwaar weer terechtgekomen zijn, heeft CSR het ook moeilijk gekregen. De beurskoers van het bedrijf is de afgelopen maanden gehalveerd. Na de bekendmaking van de gedeeltelijke overname door Samsung is de koers weer gestegen met 40 procent.

Gelijktijdig heeft de telecom- en IT-dienstverlener Reitsma Groep bekendgemaakt dat het bedrijf is uitgeroepen tot Samsung Selected Business Partner, zo meldt Connexie.

Samsung deelt deze status niet zomaar aan ieder bedrijf uit. Er is maar een handvol Nederlandse bedrijven dat die status toegekend kreeg. Medewerkers van Reitsma Groep krijgen vanwege die status toegang tot ondersteuning en advies van Samsung Nederland.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters