Samsung koopt startup van Siri-bedenkers

Viv LabsSamsung heeft de Amerikaanse startup Viv Labs gekocht. Dat bedenkers van dat bedrijf werkte in het verleden aan Siri, de spraakbestuurde assistent van Apple. Viv Labs werkt op dit moment aan een vergelijkbare digitale assistent, die mensen kan verstaan en taken voor ze kan uitvoeren.

Viv concurreert met andere spraakrobots

Samsung wil deze nieuwe Viv-assistent vanaf de tweede helft van 2017 in zijn eigen smartphones gaan gebruiken. Daarmee wil het Koreaanse bedrijf concurreren met de andere spraakrobots. Voorbeelden daarvan zijn het eerdergenoemde Siri van Apple, maar ook het pas aangekondige Google Assistant en Amazons Alexa. Deze systemen zijn allemaal zelflerend en begrijpen daardoor steeds beter wat mensen bedoelen. Samsung lijkt op dat vlak niet achter te willen blijven. Viv-oprichter Dag Kittlaus zegt al dat de nieuwe Viv-AI “honderdduizenden” functies moet gaan krijgen. Hoelang dat gaat duren, is nog onduidelijk.

Ook over het aankoopbedrag en of de naam behouden blijft, is nog niets bekend. Het kan zijn dat de naam Viv behouden blijft, maar Samsung zou de robot ook een andere naam kunnen geven. De dertig medewerkers van Viv Labs zullen bij Samsung als een zelfstandige afdeling verdergaan.

‘Samsung maakt Snapdragon 830’

Naast Viv zal de Samsung Galaxy S8 waarschijnlijk ook beschikken over een Snapdragon 830-processor. Het gerucht dook namelijk onlangs op dat niet Qualcomm, maar Samsung deze chipsets gaat maken. In ruil daarvoor zou het Koreaanse bedrijf de Snapdragon 830 moeten gebruiken in zijn nieuwe vlaggenschip. Qualcomm is al jarenlang de grootste leverancier van mobiele chips. Afgelopen jaren komt die positie echter steeds meer in gevaar. Veel grote telefoonfabrikanten, zoals Huawei en Samsung, kiezen er namelijk voor hun eigen chipsets te ontwikkelen. Met deze deal hoopt het Amerikaanse bedrijf zijn positie in de markt te verstevigen.

Bron: Wall Street Journal via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters