Samsung laat een sterke omzetgroei zien

Samsung’s Digital Media & Communications divisie heeft een sterke groei laten zien in haar omzet het afgelopen kwartaal. De omzet steeg met niet minder dan 19,5% en de afzet van telefoons groeide met bijna 14% het afgelopen jaar.

Samsung jet

Het moge duidelijk zijn dat dit het weekje is van de financiële cijfers van alle bedrijven. De kwartalen zitten er weer op en bedrijven moeten weer verantwoording afleggen aan hun aandeelhouders. Vandaag is Samsung met cijfers naar buiten gekomen en die zien er zoals altijd rooskleurig uit. Samsung’s Digital Media & Communications divisie, waaronder ook de GSM’s vallen, liet een omzetgroei zien van maar liefst 19,5%. De operationele winst van de divisie verdubbelde tot 2,07 biljoen won. De verkoop van mobiele telefoons groeide met 14% op jaarbasis naar 52,3 miljoen, bij een 2 procent hogere gemiddelde prijs. Bij Samsung zijn vooral de high-end telefoons en de telefoons met een touchscreen erg in trek en op deze toestellen zit altijd een extra grote marge. Samsung voorspelt dat het de verwachte afzet van 200 miljoen handsets zal overtreffen dit jaar en dat zou een record zijn voor de producent.

Samsung zal de volgende maand vier nieuwe toestellen op de markt gaan zetten en de verwachting is dat de komende twee kwartalen nog twintig modellen naar de markt zullen gaan komen. Samsung profiteert ook van zijn grote productiecapaciteit en zijn ‘ratio to market’, hoe snel het bedrijf een toestel op de markt kan zetten, ligt erg hoog. Zo was de Samsung Jet op maandag aangekondigd en lag hij woensdag al in de winkels.

Bron: Samsung hub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters