Samsung laat gsm prototype zien met buigzaam OLED scherm

Samsung heeft een nieuw prototype laten zien van een mobiele telefoon waarvan het scherm kan buigen. Het OLED scherm is zo dun en sterk dat de hele binnenkant van het toestel als scherm kan fungeren en dicht geklapt kan worden.

Het clamshell prototype is een ware revolutie voor mobiele telefoons. Dit toestel is van binnen voorzien van een groot OLED scherm en kan tevens dichtgeklapt worden zonder dat het scherm kapot gaat. Het scherm kan namelijk zo ver buigen dat het toestel normaal dichtgeklapt kan worden zoals elk clamshell toestel dat kan. Het 2.5-inch grote scherm is tijdens de FPD International beurs in Yokohama geïntroduceerd door de producent en volgens Samsung zal dit type scherm zijn intrede doen vanaf 2010 bij mobiele telefoons. Onduidelijk is nog hoe veel het onderdeel moet kosten voor andere producenten en tevens is niet bekend gemaakt tot hoe groot het scherm geproduceerd kan worden.

Het prototype zal nooit in productie gaan en geldt alleen als studiemodel voor Samsung. Wel zullen er binnen twee jaar vergelijkbare schermen in mobiele telefoons te vinden zijn.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters