Samsung laat Nexus Prime nu zelf uitlekken

Samsung heeft nu zelf per ongeluk de al eerder besproken Nexus Prime laten uitlekken, via een brief van een advocaat van het bedrijf. Daarin wordt het bestaan van het toestel bevestigd.

Google Nexus S piano

En ook wordt impliciet bevestigd dat Samsung de Nexus Prime gaat maken, nadat de Koreaanse elektronicagigant eerder al de Nexus S (hiernaast afgebeeld) mocht fabriceren. De Nexus Prime wordt de derde Nexus-telefoon die Google onder zijn eigen naam en merk uitbrengt.

Kennelijk is iemand er met een prototype of met de firmware van het toestel vandoor gegaan, want de brief – waarvan niet helder is aan wie die eigenlijk is gestuurd – staat vol dreigementen. Degene die de originele brief heeft ontvangen, krijgt met vervelende juridische consequenties te maken als die een Nexus Prime laat uitlekken, of het bestaan ervan, of de firmware van het toestel publiek maakt. In plaats daarvan heeft de ontvanger van de brief kennelijk besloten om de brief zelf te laten lekken, waarmee helder is geworden wat we eigenlijk al op grond van vele geruchten wisten: dat Samsung de Nexus Prime voor Google gaat maken, en dat het toestel op Android Ice Cream Sandwich 4.0 gaat lopen.

De brief vermeldt: ”Het is ons ter ore gekomen dat u illegaal in het bezit bent van de firmware van de Nexus Prime, en dat u van plan bent om deze publiek te maken zonder toestemming van Samsung.” De brief is ondertekend door de advocaat van Samsung en meldt voorts dat de Nexus Prime ”exclusief eigendom is” van Samsung ” en zijn partners”.

Nu wordt de Nexus-lijn altijd voorzien van het pure, kale Android, zonder schil van Samsung of een andere fabrikant er omheen, dus Google zal waarschijnlijk de belangrijkste ”partner” zijn die de advocaat van Samsung hier bedoelt.

Over de Nexus Prime is al veel uitgelekt, en de volgende hardwarespecificaties worden steeds genoemd: de eerste telefoon die op Android 4.0 loopt, een dualcore 1.5 Ghz processor, een 4.5 super Amoled scherm, een 5-megapixelcamera achter en een 1-megapixelcamera voor, en ondersteuning voor LTE-netwerken, die in Nederland nog niet bestaan. Volgens de laatste verhalen wordt het toestel in oktober op de markt verwacht.

Bron: Brighthand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Carl Pei OnePlus 5

OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

ov-chip mobiel

Ov-chip mobiel: Je kunt nu met je smartphone inchecken lees verder

Samsung Galaxy Note 8

‘Strakke phablet: dummy Samsung Galaxy Note 8 gespot’ lees verder

iPhone 8 mal

Gelekte iPhone 8 mal suggereert dat toestel groter zal zijn dan iPhone 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters