Samsung laat opnieuw weten geen interesse te hebben in BlackBerry 10

Samsung heeft opnieuw ontkend dat het in gesprek is met RIM over het licenseren van BlackBerry OS 10. Volgens Samsung zijn de geruchten nergens op gebaseerd.

blackberry logo

Afgelopen week wist een analist wederom het gerucht tussen BlackBerry en Samsung in het leven te roepen over het licenseren van BlacKBerry OS 10-software. BlackBerry is volgens haar CEO naarstig opzoek naar een grote partner zoals Samsung om haar nieuwe software onder licentie te nemen. Volgens de CEO kan RIM simpelweg niet zo veel toestellen per jaar produceren als haar concurrenten en het licenseren van de software zou dan ook een oplossing zijn voor haar problemen.

Inmiddels heeft Samsung de geruchten afgeschoten, zo meldt Reuters. Samsung doet alles af als geruchten en zegt haar eigen koers te trekken voor wat betreft haar strategie. Deze openbare statement lijkt een klap in het gezicht te zijn van RIM omdat onderhandelingen met Samsung nu op een dood spoor beland lijken te zijn. ’s Werelds grootste fabrikant voor telefoons ontwikkeld haar eigen Tyzen OS met Intel en lijkt naast Android geen ander platform nodig te hebben voor haar software.

Naast Samsung zou RIM ook met HTC praten over het eventueel licenseren van haar software. Andere fabrikanten zouden geen interesse hebben, al zou RIM het wel bij Sony geprobeerd hebben.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters