Samsung lachte Android-opstarter uit

Samsung is een van de grootste afnemers van het Android-besturingssysteem. De Koreanen hadden in 2005 de kans het besturingssysteem in te lijven, maar in plaats daarvan werden de opstarters door hoge piefen uitgelachen.

Google Android license apps

Dit blijkt uit een passage uit het boek Dogfight: How Apple and Google went to War and Started a Revolution, waaruit PhoneArena.com citeert.

Andy Rubin stond in 2003 aan de basis van Android. Toen was het nog gebruikelijk dat elke telefoon zijn eigen besturingssysteem had. Na een jaar was er echter geen budget meer om Android verder te ontwikkelen.

En dus besloot Rubin aan te kloppen bij potentiële kopers. Begin 2005 vloog Rubin met het volledige Android-team, bestaande uit zeven andere techneuten, naar Seoul om Android te pitchen bij een groep hooggeplaatste Samsung-managers. Waar hij vragen en enthousiasme verwachtte, viel de kamer juist stil.

“’Jij en welk leger gaat dit dan ontwikkelen? Je hebt zes mensen tot je beschikking. Ben je onder invloed?’, is feitelijk wat ze zeiden”, vertelt Rubin in het boek. “Ze lachten me de kamer uit. Dit gebeurde twee weken voordat Google ons overnam.”

De zoekgigant legde 50 miljoen dollar op tafel voor Android. Ondertussen is Samsung heel wat jaren verder, ontwikkelt het inmiddels voor meer geld een eigen besturingssysteem, maar is het maar de vraag of Tizen – zoals het systeem heet – ooit ook maar in de schaduw van Android kan staan. De komst van Tizen wordt immers telkens weer uitgesteld.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters