Samsung lachte Android-opstarter uit

Samsung is een van de grootste afnemers van het Android-besturingssysteem. De Koreanen hadden in 2005 de kans het besturingssysteem in te lijven, maar in plaats daarvan werden de opstarters door hoge piefen uitgelachen.

Google Android license apps

Dit blijkt uit een passage uit het boek Dogfight: How Apple and Google went to War and Started a Revolution, waaruit PhoneArena.com citeert.

Andy Rubin stond in 2003 aan de basis van Android. Toen was het nog gebruikelijk dat elke telefoon zijn eigen besturingssysteem had. Na een jaar was er echter geen budget meer om Android verder te ontwikkelen.

En dus besloot Rubin aan te kloppen bij potentiële kopers. Begin 2005 vloog Rubin met het volledige Android-team, bestaande uit zeven andere techneuten, naar Seoul om Android te pitchen bij een groep hooggeplaatste Samsung-managers. Waar hij vragen en enthousiasme verwachtte, viel de kamer juist stil.

“’Jij en welk leger gaat dit dan ontwikkelen? Je hebt zes mensen tot je beschikking. Ben je onder invloed?’, is feitelijk wat ze zeiden”, vertelt Rubin in het boek. “Ze lachten me de kamer uit. Dit gebeurde twee weken voordat Google ons overnam.”

De zoekgigant legde 50 miljoen dollar op tafel voor Android. Ondertussen is Samsung heel wat jaren verder, ontwikkelt het inmiddels voor meer geld een eigen besturingssysteem, maar is het maar de vraag of Tizen – zoals het systeem heet – ooit ook maar in de schaduw van Android kan staan. De komst van Tizen wordt immers telkens weer uitgesteld.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters