Samsung lanceert de S5600 en de S5230 TouchWiz

Samsung heeft vandaag twee nieuwe touchscreen-toestellen geintroduceerd die bedoeld zijn voor de mid-range markt. De S5600 en de S5230 zullen allebei beschikken over een touchscreen en een 3-megapixelcamera.

Samsung S5230

De Samsung S5230 is een touchscreen-toestel dat de beschikking heeft gekregen over een 3-megapixelcamera en een 3-inch touchscreen. Daarnaast zit er een microSD-kaart in, Bluetooth en een FM-radio met RDS. Verbinding met het internet gaat over het relatief trage GPRS-netwerk, waarmee we ook meteen op het enige gat in de spec-sheet komen voor een toestel van deze prijs. Leuk is wel de integratie van Shazam in het toestel, zodat je overal je muziek kan opzoeken, vergelijkbaar met het TrackID van Sony Ericsson. Het toestel heeft zelf 50MB intern geheugen meegekregen van de producent, de batterij die erin zit heeft een capaciteit van 1000mAh. Naar verwachting zal dit toestel rond april in de winkels liggen voor een prijs rond de €300.

Samsung S5600

Het tweede toestel van vandaag hadden we al semi-officieel gezien, maar nu is hij dan ook echt helemaal officieel. Het telefoontje lijkt erg op de S5230, maar heeft een wat kleiner scherm en snellere internetverbinding. In tegenstelling tot de S5230 die het met slechts een GPRS-verbinding moet doen, kan de S5600 wel gebruik maken van het HSDPA-netwerk. Het scherm is met 2,8 inch een beetje kleiner geworden, wat wel resulteert in een compactere behuizing van het toestel. Verdere functies zoals de 3-megapixelcamera, muziekspeler en FM-radio zijn gelijk gebleven. Als leuke extra functie heeft Samsung ‘Gesture Lock’ geïmplementeerd, waarmee je al je menu’s een letter kan geven. Vervolgens kun je direct uit stand-by-stand naar dat menu gaan door de betreffende letter op het scherm te tekenen. De S5600 zal deze zomer op de markt gaan komen als een concurrent voor de LG Cooky, voor een prijs die rond hetzelfde punt als die van de S5320 zal liggen.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters