Samsung lanceert eigen videodienst

Samsung lanceert vandaag zijn eigen videodienst die ook geschikt is voor telefoons. Samsung zal later ook een native applicatie gaan aanbieden die de video’s kan downloaden en afspelen.

Samsung Movie storeSamsung heeft vandaag een nieuwe dienst online gezet waarmee de producent films gaat aanbieden. Deze dienst is een directe concurrent van de iTunes Store van Apple. Samsung zal later ook muziek en applicaties gaan aanbieden, tot nu toe is de dienst echter nog beperkt tot films. Momenteel bevat de online winkel ongeveer duizend films en tv-series en een deel van het assortiment is erg actueel te noemen. Gebruikers zullen via de winkel films kunnen huren en kopen en vervolgens downloaden op hun pc of telefoon. Gebruikers krijgen altijd een gratis kopie van door hen aangeschaft materiaal voor een telefoon. Een film huren kost rond de drie euro voor een dag en een film kopen is rond de zes euro. De dienst is alleen nog in Duitsland en Engeland beschikbaar. Andere Europese landen waaronder Nederland zullen later dit jaar volgen.

Nieuwe Samsung-telefoons zullen voorzien zijn van de nieuwe winkel en een speciale player die de video’s kan downloaden en afspelen. Het eerste toestel dat voorzien is van de player is de Samsung S8300 Ultra Touch. Onduidelijk is nog of Samsung de dienst ook voor andere toestellen gaat aanbieden maar het is nu al duidelijk dat Samsung ook plannen heeft voor een applicatiewinkel en een muziekdienst.

Bron: Samsung

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters