Samsung lanceert eigen videodienst

Samsung lanceert vandaag zijn eigen videodienst die ook geschikt is voor telefoons. Samsung zal later ook een native applicatie gaan aanbieden die de video’s kan downloaden en afspelen.

Samsung Movie storeSamsung heeft vandaag een nieuwe dienst online gezet waarmee de producent films gaat aanbieden. Deze dienst is een directe concurrent van de iTunes Store van Apple. Samsung zal later ook muziek en applicaties gaan aanbieden, tot nu toe is de dienst echter nog beperkt tot films. Momenteel bevat de online winkel ongeveer duizend films en tv-series en een deel van het assortiment is erg actueel te noemen. Gebruikers zullen via de winkel films kunnen huren en kopen en vervolgens downloaden op hun pc of telefoon. Gebruikers krijgen altijd een gratis kopie van door hen aangeschaft materiaal voor een telefoon. Een film huren kost rond de drie euro voor een dag en een film kopen is rond de zes euro. De dienst is alleen nog in Duitsland en Engeland beschikbaar. Andere Europese landen waaronder Nederland zullen later dit jaar volgen.

Nieuwe Samsung-telefoons zullen voorzien zijn van de nieuwe winkel en een speciale player die de video’s kan downloaden en afspelen. Het eerste toestel dat voorzien is van de player is de Samsung S8300 Ultra Touch. Onduidelijk is nog of Samsung de dienst ook voor andere toestellen gaat aanbieden maar het is nu al duidelijk dat Samsung ook plannen heeft voor een applicatiewinkel en een muziekdienst.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters