Samsung lanceert haar Android vlaggenschip genaamd de Galaxy S

Samsung heeft officieel haar Galaxy S in de markt gezet. Tijdens de presentatie van het toestel wist de fabrikant duidelijk te bevestigen dat Android 2.2 nog dit jaar de Galaxy S zal bereiken.

Samsung Galaxy S launch

De Samsung Galaxy S is al even in de winkels te vinden maar de fabrikant hield pas deze week de officiële lancering voor het toestel. Tijdens een erg zonnige boottocht over de Loosdrechtse plassen wist Samsung aan de Nederlandse telecom-pers haar nieuwe Android paradepaardje te lanceren in Nederland. De Galaxy S is volgens Samsung momenteel de krachtigste Android-telefoon en daar zou de producent best eens gelijk in kunnen hebben als we kijken naar de grafische capaciteiten van de processor en het S-Amoled scherm van de fabrikant.

Tijdens de presentatie van Samsung kwamen de vele mogelijkheden van het toestel aanbod. De Galaxy-lijn werd door de fabrikant met drie toestellen uitgebreid waarvan de Galaxy S het vlaggenschip is. De andere twee, de Samsung Galaxy 3 en de Galaxy Apollo zullen we later vandaag meer over schrijven, maar deze twee toestellen zijn bedoeld voor de mid-range markt. De presentatie stond in het teken van een normale werkdag en hoe de Galaxy S je hierbij kon helpen door middel van handige applicaties op het toestel. Samsung bracht tijdens de presentatie uiteraard ook de processor aanbod en liet zien dat de grafische kracht van het toestel indrukwekkend te noemen is. Zo had Samsung een opstelling gemaakt waarbij twee mensen met een Galaxy S via de TV-out en DLNA tegen elkaar konden gamen binnen een netwerk. De graphics waren op de TV’s al erg goed te noemen en op het toestel zelf ziet het er ook allemaal erg fraai uit.

Samsung Galaxy S launch

 

Samsung Galaxy S launch

Een andere noviteit is het S-Amoled scherm dat we ook van de Wave kennen van de zelfde fabrikant. Het scherm is opvallend helder te noemen ook in direct zonlicht is het nog steeds goed af te lezen. Het scherm heeft een laagje minder dan de normale Amoled-schermen waardoor het geheel helderder moet worden, minder energie moet verbruiken en uiteraard alle kleuren beter moet doen laten overkomen. Het scherm is op het eerste gezicht dan ook erg indrukwekkend te noemen maar dat zullen we later in onze review van de Galaxy S verder uitdiepen. Waar Samsung ook aandacht aan wist te besteden was Swype. Swype is van de makers van het welbekende T9 en is een nieuwe techniek waarbij je over je scherm naar letters moet vegen en dit is volgens de ontwikkelaars 1.5 keer sneller dan traditionele T9 en Qwerty-toetsenborden. Samsung is de eerste fabrikant die deze software standaard mee levert op haar toestel. Later zal Nokia naar verwachting ook volgen samen met andere fabrikanten maar de producent gaat toch ook inzetten op dit aspect tijdens haar campagnes die in juli zullen beginnen.

Tot slot wist Samsung aan All About Phones te bevestigen dat de Galaxy S voor het eind van dit jaar een upgrade tegemoet kan zien van Android 2.2. De fabrikant zal dit online beschikbaar gaan stellen en vervolgens zal de update via de PC geïnstalleerd kunnen worden. De fabrikant kon niet specifieker zijn dan voor het eind van dit jaar. Onze review van de Galaxy S kun je volgende week tegemoet zien en onze eerste ervaringen met het toestel kun je hier terug vinden.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters