Samsung lanceert haar eerste tablet in Nederland

Samsung heeft voor de Nederlandse markt officieel de Galaxy Tab geïntroduceerd. De eerste tablet van Samsung gaat 749 euro kosten en zal vanaf 30 oktober verkrijgbaar zijn bij meer dan 700 verkooppunten.

Samsung Galaxy Tab launch

Producent Samsung had een twintigtal journalisten uitgenodigd om de Galaxy Tab officieel in Nederland te lanceren. De producent voor mobieltjes stapt nu ook in de tablet-markt en is daarmee ook meteen de eerste producent die een Android-tablet massaal wereldwijd in de markt gaat zetten. Nederland is tweede land waar de tablet de verkoop in zal gaan en vanaf aanstaande zaterdag zal hij bij de BelCompanies, The Phone Houses en de Vodafones en T-Mobiles beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 749 euro voor de 16GB versie en 849 euro voor de 32GB versie.

Tijdens een interessante en vooral enerverende busreis wist Marketing Manager Geert Mol van Samsung Mobile Nederland meer informatie uit de doeken te doen van de Galaxy Tab. Zo is het apparaat volgens Samsung na anderhalf jaar ontwikkeltijd en onderzoek tot stand gekomen en daaruit bleek dat consumenten graag een compacte tablet wilden hebben die gemakkelijk in een binnenzak van een jas past. 10-inch bleek hiervoor te groot te zijn, maar volgens Samsung was 7-inch wel het ideale formaat waarna de Galaxy Tab werd bedacht. Overigens benadrukt Samsung dat de Galaxy Tab de eerste in zijn soort is en dat andere modellen in deze serie zullen volgen waarmee de mogelijkheid voor een 10-inch variant open wordt gelaten.

Samsung heeft een speciale widget op het toestel gezet: de Mobile Multi Media-widget, of kortweg MMM. Deze widget ontsluit een paar interessante lokale content hubs voor de Galaxy Tab. Zo is er op muziekgebied de mogelijkheid om DRM-vrije MP3’s aan te schaffen en om muziekvideo’s te bekijken. Ook filmtrailers kun je hiermee bekijken op het toestel en je kunt e-books aankopen. Samsung is hiervoor een partnership met de website Bol.com aangegaan die de e-boeken-applicatie exclusief voor de Galaxy Tab zal gaan leveren. Hierdoor kunnen consumenten duizenden boeken van de website van Bol.com gelijk aanschaffen met hun tablet en het daarop meteen lezen. Samsung lijkt hiermee een mooi pluspunt te hebben tegenover de Apple iPad, aangezien de iBooks store van Apple nog steeds geen actuele Nederlandse boeken bevat. Ook de elektronische editie van de NRC zal digitaal beschikbaar zijn op de Galaxy Tab waarbij de eerste zes weken gratis zijn. Verder heeft Samsung deals met Radio 538 en uitzending gemist om de Galaxy Tab zo afgeladen mogelijk aan de consument te leveren. Deze MMM-widget wordt niet meteen meegeleverd, maar is vanaf half november beschikbaar op het tablet middels de Samsung Apps-applicatie die op de Tab is geïnstalleerd.

Samsung stelt haar tablet via 700 verkooppunten beschikbaar in Nederland. Inmiddels is de eerste lading al op Schiphol geland, zodat de tablets vanaf vrijdag uitgeleverd kunnen gaan worden.

De producent bevestigde nog eens dat de Galaxy Tab een Android-update zal gaan krijgen mits deze voldoende functionaliteit toevoegt aan het tablet. Eerder wist Samsung tijdens de aankondiging al te melden dat Android 3.0 voor de tablet in aantocht was. Onze eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab kun je hier nalezen en binnenkort kun je op deze website ook een uitgebreide review van ons verwachten.

Samsung Galaxy Tab launch

 

Samsung Galaxy Tab launch

 

Samsung Galaxy Tab launch

 

Samsung Galaxy Tab launch

 

Samsung Galaxy Tab launch

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters