Samsung lanceert vier nieuwe Omnia-producten

Samsung heeft vandaag op CommunicAsia 2009 vier nieuwe leden van zijn Omnia-familie aangekondigd, precies één jaar na de lancering van de originele Samsung Omnia. Het gaat hier om de i8000 Omnia II, de B7610 OmniaPRO, de B7320 OmniaPRO en de B7300 OmniaLITE.

Samsung Omnia Pro official keyboard open

Samsung heeft vandaag op CommunicAsia, het evenement waar vorig jaar de i900 Omnia aangekondigd werd, vier nieuwe leden van de Omnia-familie aangekondigd. De eerste van deze telefoons kenden we al even als de Samsung Louvre, Omnia Pro of B7610 en was ook al eerder vandaag naar voren gekomen via de handen van een model van Samsung. Het toestel is nu ook officieel, onder de naam Samsung B7610 OmniaPRO. Dit toestel komt inderdaad met een 5-megapixelcamera, gps-ondersteuning en een amoled-display en heeft daarnaast ondersteuning voor bijvoorbeeld Wi-Fi. Het grote touchscreen zorgt er in combinatie met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord voor dat het toestel prima te bedienen is. Het toestel heeft, zoals het er nu naar uitziet, twee verschillende standby-schermen, ééntje voor je privéleven en een zakelijke en het toestel wordt dan ook op de markt gezet als een telefoon om je zakelijke en privéleven te combineren.

Samsung i8000 Cubic Omnia2

Ook de tweede Omnia die we vandaag zagen was al bekend, onder de naam i8000 of Omnia2. Het toestel zal uiteindelijk op de markt komen als i8000 Omnia II in plaats van Omnia2, dus de geruchten zaten er niet ver naast. Dit geldt ook voor de specificaties, het toestel zal een 3,7 inch wvga amoled-scherm krijgen en draait op Windows Mobile Professional 6.1, net als de andere Omnia-toestellen met touchscreen. Het toestel heeft een resistief touchscreen, maar volgens Samsung wel een heel speciaal exemplaar dat erg gevoelig is. Het toestel heeft een intern geheugen van 16GB, dat door middel van een MicroSD-kaartje uit te breiden is tot 48GB, je kunt dus alles op je Omnia II kwijt. Dat is ook wel nodig, want het toestel heeft prima dvd-kwaliteit (480p) video-opname en playback-functies. Ook op het gebied van connectiviteit ben je helemaal up-to-date met de Omnia II, er zijn onder andere Wi-Fi- en HSDPA-verbindingsmogelijkheden aanwezig in de i8000. De nieuwe versie van de TouchWiz interface met 3D-effecten maakt het helemaal af en moet ervoor zorgen dat dit toestel als warme broodjes over de toonbank gaat vliegen.

Samsung B7320 OmniaPRO

Een ander toestel dat Samsung lanceerde, dat in Amerika al bekend was onder de naam Samsung Jack en tevens vanmiddag verscheen in de handen van een aantal modellen, is de Samsung B7320 OmniaPRO. Dit toestel lijkt eindelijk een fatsoenlijke opvolger van de Samsung i780 te zijn en moet de concurrentie aangaan met verschillende BlackBerry’s, de HTC Snap en de Nokia E72. Het Windows Mobile 6.1 Standaard-platform wordt in dit toestel bediend met een navigatietoets, een aantal functietoetsen en daaronder een qwerty-toetsenbordje en dat laatste zorgt er dan ook voor dat de B7320 OmniaPRO een echt messaging-toestel is. Verder heeft het toestel een 3-megapixelcamera, een FM-radio met RDS-ondersteuning en kan het met verschillende netwerken, zoals HSDPA- en Wi-Fi-verbindingen overweg.

Samsung B7300 OmniaLITE

Ook het vierde en laatste Omnia-toestel heeft Samsung niet geheel geheim weten te houden. We kwamen het al een keertje tegen als de Samsung B7300 en nu heeft het toestel de bijnaam OmniaLITE gekregen. Deze relatief goedkope Windows Mobile touchscreen-telefoon draait net als de Omnia II op Samsung’s TouchWiz 2.0-interface. Verder heeft het ding alles wat je van een goedkope smartphone kan en mag verwachten, bijvoorbeeld ondersteuning voor HSDPA- en Wi-Fi-netwerken, een 3-megapixelcamera, een gps-ontvanger en mogelijkheden om je multimedia intens te beleven. Het artikel van Samsung over dit toestel spreekt over een 3D-muziekspeler, wat suggereert dat we een geheel nieuwe muziekspeler zullen zien in deze B7300 OmniaLITE.

Een aantal details over deze toestellen, zoals de releasedata en -prijzen ontbreken nog, maar die zullen we vanavond tijdens de persconferentie horen en anders vragen aan Samsung. Deze zullen dus later nog gepost worden, samen met eventuele andere toestellen die Samsung nog zou kunnen aankondigen.

Bron: Samsung

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters