Samsung legt uit waarom de Galaxy S IV weer van plastic wordt

Vice-president Y.H. Lee van Samsung heeft in een interview met CNET verteld waarom het volgende vlaggenschip van de fabrikant, de Galaxy S IV, weer in ‘goedkoop aanvoelend plastic’ wordt uitgevoerd.

Samsung legt uit waarom de Galaxy S IV weer van plastic wordt Samsung

Terwijl Apple een lichtmetalen toestel uitbrengt, Sony met de Xperia Z een toestel van glas in de winkels legt, LG met de Nexus 4 en de Optimus G ook die kant op gaat en HTC het met de One in een mooie aluminium unibody zoekt, blijft Samsung elk vlaggenschop maar in ‘goedkoop plastic’ uitvoeren. Net als alle voorgaande versies. Waarom? was de vraag van CNET aan Lee.

Lee had een aantal antwoorden klaar. Allereerst zijn de plastic toestellen snel te produceren. Dat is belangrijk voor Samsung, want er wordt verwacht dat er weer een reusachtig aantal Galaxy S IV’s over de toonbank zullen schuiven dit jaar. Miljoenen. Die toestellen moeten snel gemaakt worden om aan de vraag te voldoen, en dan is het dunne plastic de beste keuze.

Een andere reden is dat de klanten van Samsung inmiddels niet anders verwachten, aldus Lee. En het nieuwe vlaggenschip heeft een dunne plastic achterkant nodig, zodat de batterij makkelijk kan worden verwisseld. Samsung is bovendien van mening dat de dunne plastic achterkanten licht aanvoelen en ook langer meegaan dan de body’s van andere smartphonefabrikanten, omdat het buigzaam is en een val beter overleeft.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Markx1 -

  Word echt doodmoe van AAP. Goedkoop plastic moet weer even toegevoegd worden aan het artikel, terwijlDhr Lee en Cnet hier beide helemaal niet over spreken.

  Het voelt inderdaad plastic achtig aan, maar of dit dan goedkoop moet zijn..?
  Die veel te dure iphone met glas en aluminium is voelt en ziet er misschien sjieker uit.. maar moet daarom Samsung altijd afgezeken worden hier op deze site. Miljoenen mensen lopen met Samsung in hun broekzak, en hoor je niet over goedkoop plastic.

  Weet niet of jullie toestellen uit Delft krijgen voor reviews, maar heb nauwe banden daar en zal ze eens adviseren jullie niets meer te leveren. Word kotsmisselijk van jullie!!

  1. Danijel -

   Kenmerkend voor een Samsung fanboy, jouw reactie 🙂

   En in het artikel staat nergens dat de Samsung topman zelf zegt dat het goedkoop plastic is, sterker nog, het staat er in de alinea ervoor en zelfs tussen haakjes waarmee Bart aangeeft dat het meer een gezegde is dan een feit. Daarmee illustreert hij dus het verschil.

   Goed lezen en even in uit ademen alvorens je reageert. Mochten de artikelen je niet aan staan, dan zijn er zat andere websites in Nederland waar je je heil kunt zoeken.

   1. Markx1 -

    Mensen die iedere keer dat domme woord gebruiken waar jij mee begind, zijn het zelf… Er zijn genoeg andere highend smartphone uitgekomen die ook van kunstof waren. (HTC ONE X) dan praten jullie ook niet over goedkoop plastic. Tis zelfs zo dat er alleen op jullie site over goedkoop plastic word gepraat… en ik lees VEEL site`s. Geen persoonlijke mening mee in je artikelen nemen is er lastig voor de mannetjes achter AAP. Als jullie verder niet tegen commentaar kunnen, dan moet je de reactie functie uitschakelen, want deze is er niet alleen om veren in jullie reet te stoppen.

   2. Danijel -

    Kritiek vinden we prima, graag zelfs, maar als het loze kritiek is (in mijn optiek), dan zeg ik daar wat van. Daar hoef ik niet ons reactiesysteem voor te sluiten. Echter waar ik me wel aan begin te irriteren is dat jij bij elk negatief Samsung bericht op onze website gelijk over de zeik gaat en ons partijdig noemt richting Samsung.

    Het is geen mening, plastic is goedkoop, goedkoper dan aluminium, glas etc. Dat is simpelweg een feit. De HTC One X is inderdaad gemaakt van plastic, polycarbonaat, maar heeft een unibody bouw en voelt zeer zeker niet zo goedkoop aan als een S3 of een Note 2. Dus dat voorbeeld gaat al scheef imho.

    Nogmaals, kritiek geven is prima. Echter als je alleen kritiek onder Samsung berichten gaat geven en alleen maar kritiek kunt geven, dan zijn wij zeer zeker niet de site voor jouw.

 2. ger adriaans -

  De man heeft gelijk imo. Ik heb helemaal geen moeite met kunststof behuizingen. Als iemand daar wel moeite mee heeft kan hij/zij beter een ander toestel kopen, keuze genoeg.

  1. Albert -

   Ik heb er wel moeite mee, ik bedoel je betaalt voor een product. Dan wil je ook wat vast hebben.. dat gevoel heb ik bij Samsung producten niet echt. En blijft het speelgoed achtig aan voelen.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters