Samsung leunt zwaar op Google in nieuwe patentzaak tegen Apple

Samsung leunt zwaar op Google in de nieuwe patentrechtszaak tegen Apple die onlangs is begonnen voor een rechtbank in Californië. Terwijl hij de Galaxy Nexus omhoog hield, haalde de advocaat van Samsung voor het eerst Google als ontwikkelaar van Android als troefkaart tevoorschijn.

Apple en HTC sluiten patentdeal over Android android vs ios

Apple heeft een tiental Samsungtelefoons bij de rechter ingeleverd waarvan het bedrijf vindt dat die teveel op de iPhone lijken. Daarmee zouden patenten worden geschonden op zowel soft- als hardwaregebied. Een van die telefoons is de Galaxy Nexus.

De Galaxy Nexus lijkt echter niet alleen totaal niet op de iPhone, ook softwarematig heeft Samsung er weinig mee van doen gehad, beweerde de advocaat van Samsung. Op de Nexusmodellen staat altijd een ‘kale’ versie van Android die niet door de fabrikant is aangepast. Zo wil Google het.

Dus de werkelijke strijd gaat niet tussen Apple en Samsung, maar tussen Apple en Google, aldus het betoog van de advocaat van de Koreaanse telefoonmaker. Als de jury hierin mee gaat, kan de zaak anders aflopen dan de vorige, toen Samsung werd veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van een miljard dollar aan Apple voor het kopiëren van de iPhone in diverse vroege Androidmodellen. Want dan staan in de ogen van de Amerikaanse jury twee Amerikaanse bedrijven tegenover elkaar.

De advocaat vermeldde verder dat Apple en Samsung in 2011 en 2012 in ‘heel verschillende richtingen’ zijn gegaan, en dat de iPhone en de Androidtelefoons van de Koreaanse producent helemaal niet meer op elkaar lijken. De Galaxy Note werd in dit verband aangehaald, die een meegeleverde S-pen heeft die bij de iPhone ontbreekt. Een groter scherm, verwisselbare batterijen, grotere snelheid: dat zijn allemaal zaken waarmee de Samsung Galaxy Note zich onderscheidt van de iPhone van dat jaar, aldus de advocaat.

Apple wil desondanks nu twee miljard dollar schadevergoeding van Samsung zien voor het verkopen van de tien Androidmodellen op de Amerikaanse markt. Het kan nog even duren voor er een uitspraak is.

Bron: The Verge

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters