'Samsung liegt over formaat Galaxy Tab'

Een directe vergelijking met de iPad 2 van Apple liet zien dat Samsung’s Galaxy Tab 10.1 helemaal niet dunner is dan de iPad, iets dat Samsung wel beweert. Een medewerker ontkende niet expliciet dat de claim van Samsung fout is, maar wees er slechts op dat de Galaxy Tab volgens de specificaties dunner is.

iPad 2 vs Samsung Galaxy Tab 10.1 dikteBeide nieuwe Galaxy Tab’s van Samsung, de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 8.9, zouden 8,6mm dun zijn. De iPad 2 van Apple is volgens de officiële specificaties 8,8mm dun. Daarmee zouden beide tablets van Samsung dus 0,2 millimeter dunner zijn. Een directe vergelijking, waarvan InformationWeek een foto nam, laat echter zien dat Samsung’s tablet net wat dikker is dan de iPad 2.

Een medewerker van Samsung leek weinig onder de indruk van het nieuws te zijn. Ondanks de directe vergelijking die hij te zien kreeg, was het enige antwoord dat hij had dat de tablets van Samsung volgens de specificaties twee tiende millimeter dunner zijn dan de iPad 2.

Ook een filmpje waarin ‘gewone burgers’ hun mening geven over de tablets van Samsung bleek misleidend te zijn. Twee van de ondervraagden, volgens het filmpje een freelance reisverslaggever en een CEO in de real estate-sector, bleken beiden acteurs te zijn. Dit werd ontdekt omdat de namen van de acteurs niet veranderd waren in het filmpje. Ook bleek de regisseur van het filmpje al eerder een dergelijk filmpje met betaalde acteurs voor Samsung gemaakt te hebben.

Bron: Electronista

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters