Samsung maakt de Galaxy Tab 2 bekend met Android 4.0

Fabrikant Samsung heeft haar eerste tablet met Android 4.0 aangekondigd. De Galaxy Tab 2 is de directe opvolger van de eerste Galaxy Tab en heeft dan ook een 7-inch touchscreen.

Volgens Samsung heeft de nieuwe tablet een 1GHz dualcore-processor waardoor het naar alle waarschijnlijkheid een relatief goedkope tablet zal gaan worden. Volgens Samsung Denemarken zal de Galaxy Tab 2.0 vanaf maart beschikbaar zijn. De Wifi-variant moet 349 euro gaan kosten en de 3G-versie 429 euro.

De Galaxy Tab 2 (7.0) is de directe opvolger van de eerste tablet van Samsung, de Galaxy Tab. Heeft apparaat heeft daarom ook een 7-inch touchscreen mee gekregen met een WSVGA-resolutie van 1024×600 pixels. Ook is er een 3-megapixelcamera aan de achterkant van het apparaat te vinden en aan de voorkant de bekende VGA-camera. De tablet beschikt over Samsung’s eigen TouchWiz-interface en daaronder is Android 4.0 te vinden. De tablet heeft ook aGPS en Glonass ondersteuning tezamen met Wifi en een simkaart voor HSPA+. Verder is er Bluetooth 4.0 in de tablet te vinden, 16GB of 32GB aan opslag en 1GB aan RAM. De tablet kan daarnaast een microSD kaart slikken en heeft een 4000mAh sterke batterij.

Onduidelijk is of Samsung plannen heeft om de tablet ook in Nederland te gaan verkopen. De Galaxy Tab 2 zal waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress tentoongesteld worden door Samsung.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

 

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

 

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters