Samsung maakt de Galaxy Tab 8.9 officieel

Samsung heeft tijdens de CTIA-beurs in Amerika de dunste tablet tot nog toe aangekondigd. De Galaxy Tab 8.9 beschikt over een 8.9-inch scherm en is slechts 8.6 mm dik.

Producent Samsung heeft vandaag haar derde tablet aangekondigd in de vorm van de Galaxy Tab 8.9. Volgens de fabrikant is de Galaxy Tab 8.9 de dunste tablet tot nog toe aangezien hij slechts 8.6 mm dik is. Ter vergelijking; de Apple iPad meet 8.8 mm en daarmee weet Samsung zijn grootste concurrent op het tablet-vlak af te troeven. De tablet weegt ook slechts 470 gram, de iPad 2 601 gram.

De Galaxy Tab 8.9 beschikt over een 1GHz dualcore-processor en zal op Android 3.0 gaan draaien. Samsung heeft daar haar eigen widget-laag overheen gezet genaamd de Live Panel TouchWiz UI. Uiteraard kan de tablet ook een simkaart slikken voor 3G en HSDPA connectiviteit. Het scherm is 8.9-inch groot en heeft een resolutie van 1280×800 pixels.

De tablet heeft ook Bluetooth 3.0 mee gekregen en daarnaast ook GPS, Wifi n en een 3.5mm headphone jack. Op de achterkant van de tablet is een 3-megapixelcamera te vinden en aan de voorkant zit een 2-megapixelcamera. De camera aan de achterkant kan in 720p video’s opnemen.

De tablet zal in drie varianten op de markt gaan komen, te weten een 16GB-variant, 32GB en 64GB-variant. Ook het geheugen kan met een micro-SD kaart met nog eens 32GB uitgebreid worden. De batterij van de tablet is 6000mAh groot. Volgens Samsung zal de Galaxy Tab 8.9 slechts 469 dollar in Amerika gaan kosten en de vernieuwde Galaxy Tab 10.1 zal 499 dollar gaan kosten. De tablets moeten voor de zomer in de winkels liggen.

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters