Samsung maakt de processor voor de Galaxy S III bekend; de Exynos 4212

Fabrikant Samsung heeft officieel haar quadcore-processor voor de Galaxy S III bekend gemaakt. De Exynos 4212 zal over vier cores gaan beschikken en op 1.4GHz zijn werk gaan doen.

Volgens Samsung zal de nieuwe Exynos 4212 core in de volgende Galaxy-smartphone te vinden zijn. De kans is groot dat het hier om de Galaxy S III gaat die op 3 mei aangekondigd zal worden door de fabrikant. De processor is door Samsung hernoemd naar de Exynos 4212, daar waar hij eerder nog als de 4412 door het leven ging. Volgens Samsung is de nieuwe processor een stuk zuiniger en sneller dankzij zijn 32NM procédé waarop de chips gebakken worden. De voorganger werd nog op het 45nm procédé gefabriceerd.

De Exynos 4212 beschikt over vier kernen die allemaal maximaal op 1.4GHz hun werk kunnen gaan doen. Mocht de telefoon weinig rekenkracht nodig hebben dan zullen de cores zich automatisch uitschakelen om zo energie te besparen. Daarnaast kunnen de cores afzonderlijk ook hun spanning regelen en hun kloksnelheid instellen aan de hand van de taak die ze op dat moment moeten vervullen. In totaal heeft dit een energiereductie van ongeveer 20 procent opgeleverd vergeleken met zijn voorganger de Exynos 4 Dual, aldus Samsung.

Samsung zal de Galaxy S III op 3 mei in Londen gaan aankondigen. Geruchten rondom het toestel doen al maanden de ronden en het nieuwe vlaggenschip zal volgens analisten wederom verkooprecords gaan breken.

Samsung Exynos 4212 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters