Samsung maakt de processor voor de Galaxy S III bekend; de Exynos 4212

Fabrikant Samsung heeft officieel haar quadcore-processor voor de Galaxy S III bekend gemaakt. De Exynos 4212 zal over vier cores gaan beschikken en op 1.4GHz zijn werk gaan doen.

Volgens Samsung zal de nieuwe Exynos 4212 core in de volgende Galaxy-smartphone te vinden zijn. De kans is groot dat het hier om de Galaxy S III gaat die op 3 mei aangekondigd zal worden door de fabrikant. De processor is door Samsung hernoemd naar de Exynos 4212, daar waar hij eerder nog als de 4412 door het leven ging. Volgens Samsung is de nieuwe processor een stuk zuiniger en sneller dankzij zijn 32NM procédé waarop de chips gebakken worden. De voorganger werd nog op het 45nm procédé gefabriceerd.

De Exynos 4212 beschikt over vier kernen die allemaal maximaal op 1.4GHz hun werk kunnen gaan doen. Mocht de telefoon weinig rekenkracht nodig hebben dan zullen de cores zich automatisch uitschakelen om zo energie te besparen. Daarnaast kunnen de cores afzonderlijk ook hun spanning regelen en hun kloksnelheid instellen aan de hand van de taak die ze op dat moment moeten vervullen. In totaal heeft dit een energiereductie van ongeveer 20 procent opgeleverd vergeleken met zijn voorganger de Exynos 4 Dual, aldus Samsung.

Samsung zal de Galaxy S III op 3 mei in Londen gaan aankondigen. Geruchten rondom het toestel doen al maanden de ronden en het nieuwe vlaggenschip zal volgens analisten wederom verkooprecords gaan breken.

Samsung Exynos 4212 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters