Samsung maakt de processor voor de Galaxy S III bekend; de Exynos 4212

Fabrikant Samsung heeft officieel haar quadcore-processor voor de Galaxy S III bekend gemaakt. De Exynos 4212 zal over vier cores gaan beschikken en op 1.4GHz zijn werk gaan doen.

Volgens Samsung zal de nieuwe Exynos 4212 core in de volgende Galaxy-smartphone te vinden zijn. De kans is groot dat het hier om de Galaxy S III gaat die op 3 mei aangekondigd zal worden door de fabrikant. De processor is door Samsung hernoemd naar de Exynos 4212, daar waar hij eerder nog als de 4412 door het leven ging. Volgens Samsung is de nieuwe processor een stuk zuiniger en sneller dankzij zijn 32NM procédé waarop de chips gebakken worden. De voorganger werd nog op het 45nm procédé gefabriceerd.

De Exynos 4212 beschikt over vier kernen die allemaal maximaal op 1.4GHz hun werk kunnen gaan doen. Mocht de telefoon weinig rekenkracht nodig hebben dan zullen de cores zich automatisch uitschakelen om zo energie te besparen. Daarnaast kunnen de cores afzonderlijk ook hun spanning regelen en hun kloksnelheid instellen aan de hand van de taak die ze op dat moment moeten vervullen. In totaal heeft dit een energiereductie van ongeveer 20 procent opgeleverd vergeleken met zijn voorganger de Exynos 4 Dual, aldus Samsung.

Samsung zal de Galaxy S III op 3 mei in Londen gaan aankondigen. Geruchten rondom het toestel doen al maanden de ronden en het nieuwe vlaggenschip zal volgens analisten wederom verkooprecords gaan breken.

Samsung Exynos 4212 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters