Samsung maakt de processor voor de Galaxy S III bekend; de Exynos 4212

Fabrikant Samsung heeft officieel haar quadcore-processor voor de Galaxy S III bekend gemaakt. De Exynos 4212 zal over vier cores gaan beschikken en op 1.4GHz zijn werk gaan doen.

Volgens Samsung zal de nieuwe Exynos 4212 core in de volgende Galaxy-smartphone te vinden zijn. De kans is groot dat het hier om de Galaxy S III gaat die op 3 mei aangekondigd zal worden door de fabrikant. De processor is door Samsung hernoemd naar de Exynos 4212, daar waar hij eerder nog als de 4412 door het leven ging. Volgens Samsung is de nieuwe processor een stuk zuiniger en sneller dankzij zijn 32NM procédé waarop de chips gebakken worden. De voorganger werd nog op het 45nm procédé gefabriceerd.

De Exynos 4212 beschikt over vier kernen die allemaal maximaal op 1.4GHz hun werk kunnen gaan doen. Mocht de telefoon weinig rekenkracht nodig hebben dan zullen de cores zich automatisch uitschakelen om zo energie te besparen. Daarnaast kunnen de cores afzonderlijk ook hun spanning regelen en hun kloksnelheid instellen aan de hand van de taak die ze op dat moment moeten vervullen. In totaal heeft dit een energiereductie van ongeveer 20 procent opgeleverd vergeleken met zijn voorganger de Exynos 4 Dual, aldus Samsung.

Samsung zal de Galaxy S III op 3 mei in Londen gaan aankondigen. Geruchten rondom het toestel doen al maanden de ronden en het nieuwe vlaggenschip zal volgens analisten wederom verkooprecords gaan breken.

Samsung Exynos 4212 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters