'Samsung maakt dikkere versie Galaxy Tab 8.9 vanwege slecht verkrijgbare schermen'

Problemen met de toevoer van schermen voor de Samsung Galaxy Tab 8.9 kunnen ervoor zorgen dat Samsung twee versies op de markt gaat brengen: een dikke en een dunne. De schermen die benodigd zijn voor de dunne versie zouden slecht verkrijgbaar zijn.

Samsung Galaxy Tab 8.9

De ‘dunne’ versie is degene die aangekondigd is. Tijdens die aankondiging liet Samsung weten dat de tablet een dikte van 8,6 millimeter zal hebben. Daarvoor maakte Samsung gebruik van een bepaalde dunne laag gehard glas over het scherm genaamd G1F. Die zou slecht verkrijgbaar zijn waardoor Samsung zou moeten uitwijken naar het dikkere GFF. Die glaslaag is tussen de 30 en 40 procent dikker dan G1F, en bestaat daarnaast uit een laagje meer waardoor de schermhelderheid achteruit gaat.

Volgens Electronista komen er daardoor twee versies van de Galaxy Tab 8.9, een dikke en een dunne. De ene uitgerust met G1F-panelen en de andere met GFF-panelen.

Samsung heeft daar uiteraard niets over bekend gemaakt, maar dekte zich wel vast in: “Er is niets zeker over de specificaties van de 8.9″-versie van het product terwijl de 10.1″-versie nog niet eens op de markt is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters