Samsung maakt eerste browser voor VR-bril

Samsung heeft vandaag de eerste browser voor virtual reality-brillen gelanceerd. De browser laat gebruikers in 3D op het web surfen.

Samsung internet Gear VR

Browsers zijn er al decennia lang. Je kunt tegenwoordig het internet verkennen via je computer, smartphone of televisie. Vandaag heeft Samsung daar letterlijk een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Als je in het bezit bent van een Gear VR en een ondersteunde smartphone heb je geluk. Met de Samsung Internet-app voor Gear VR kun je nu browsen alsof je er helemaal in zit.

Samsungs browser laat alles in 3D zien en ondersteunt 360 graden-weergave en HTML5. Websites kunnen aan hun bezoekers nu dus alles in 3D laten zien. Ontwikkelaars kunnen hun creativiteit weer loslaten op hun websites.

Het enige wat lastig is met de browser is typen. Je kunt niet met je handen aan het scherm komen als je smartphone in de bril zit. Samsung heeft hier twee oplossingen voor. Je kunt typen door middel van spraakbesturing. Dit is de makkelijkste oplossing. Stel dat je er niet van houdt om luidkeels je zoekopdracht te roepen, om welke reden dan ook, is er nog een optie. Samsung heeft een speciaal virtueel toetsenbord ontwikkeld. Door je hoofd te bewegen, navigeer je een cursor naar de letters die jij wilt typen.

De browser is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Oculus Store.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via