Samsung maakt haar Windows 8-tablets bekend met de nieuwe Ativ-lijn

Tijdens de IFA-beurs wist Samsung haar eerste Windows 8-tablets bekend te maken met daarop Windows 8 Pro en Windows 8 RT. De vanaf prijs voor de nieuwe lijn is een indrukwekkende 699 euro.

De eerste twee tablets die Samsung bekend heeft gemaakt zijn de Ativ Smart PC en Ativ Smart PC Pro. Deze twee tablets zijn voorzien van Windows 8 Pro en beschikken over een Intel-chip wat ze erg duur gelijk maakt. Zo heeft de Smart PC een adviesprijs van 849 euro en de Ativ Smart PC Pro een adviesprijs van een indrukwekkende 1299 euro.

De Ativ Smart PC beschikt over een 11.6-inch scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Daarnaast is de nieuwe generatie Intel Atom-processors ingebouwd in de tablet die naar verluid of dualcore of quadcore zal zijn en zijn werk op 1.5GHz zal gaan doen. In de tablet is 2GB aan ram aanwezig en 128GB aan SSD-ruimte. De batterij van de tablet kan 13,5 uur standby blijven staan en daarnaast kan hij 9,4 uur video’s afspelen.

Samsung Ativ Smart PC

 

Samsung Ativ Smart PC

 

Samsung Ativ Smart PC

 

Samsung Ativ Smart PC

 

De Ativ Smart PC beschikt net als de Ativ Smart PC Pro over een toetsenbord dat onder het toestel kan worden gestoken zodat het een hybrid tablet wordt. Het toetsenbord wordt standaard mee geleverd met de tablets.

De Ativ Smart PC Pro beschikt eveneens over een 11.6-inch scherm maar met een veel hogere resolutie. De resolutie is 1920 x 1080 pixels en daarmee Full HD. De batterij van deze tablet gaat 8 uur mee en als je video’s wilt afspelen gaat hij slechts 5 uur mee. De processor in de tablet is een Intel i5-processor en er is 4GB aan werkgeheugen aanwezig. Daarnaast is er een 256GB SDD in de tablet gestopt en dit in combinatie met het toetsenbord moet het een goed alternatief zijn voor netbooks en laptops. De tablet weegt 884gram en heeft een 5-megapixelcamera.

Samsung Ativ Smart PC Pro

 

Samsung Ativ Smart PC Pro

 

Samsung Ativ Smart PC Pro

 

Samsung Ativ Smart PC Pro

 

De Ativ Tab is het goedkoopste broertje van de drie tablets. Deze Windows 8 RT-tablet beschikt over een ARM-processor die twee kernen mee heeft gekregen die hun werk op 1.5GHz doen. De tablet heeft een 5-megapixelcamera mee gekregen van Samsung en uiteraard is ook deze tablet voorzien van een toetsenbord die onder de tablet ingeklikt kan worden. De tablet zelf weegt 570gram en is gemaakt van plastic. Hij moet 699 euro gaan kosten als hij rond november verkrijgbaar is in Nederland. Samsung levert de tablet met een paar eigen apps en TouchWIz-integraties. Zo is het door Samsung makkelijker gemaakt om de oude Windows-interface op te roepen via de tablet.

De komende week zal All About Phones previews maken van deze tablets aangezien we de hele week aanwezig zijn op de IFA-beurs in Berlijn.

Samsung Ativ Tab

 

Samsung Ativ Tab

 

Samsung Ativ Tab

 

Samsung Ativ Tab

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters