Samsung maakt 's werelds eerste curved-smartphone bekend; de Galaxy Round

Samsung heeft voor de Koreaanse markt de Galaxy Round aangekondigd. Het toestel beschikt over een flexibel display waardoor hij een kleine kromming heeft en qua specificaties is hij gelijk aan de Galaxy Note 3.

Samsung laat gelijk weten dat de Galaxy Round alleen voor de Koreaanse markt verkrijgbaar zal zijn als gevolg van een nog relatief kleine productie van de nieuw type schermen. De Galaxy Round is de eerste smartphone die over een gebogen scherm beschikt dat door Samsung zelf ontwikkeld is. Het 5.7″ Super Amoled HD Plus-scherm beschikt over een 1080p resolutie en door de curve in het scherm is het gehele toestel voorzien van een curve. Hierdoor ligt alleen een klein gedeelte van het toestel plat op tafel waardoor de telefoon kan kantelen op tafel. Zodra je de telefoon naar je zelf toe kantelt dan zal hij in standby automatisch de tijd en datum weergeven, net als de notificaties.

De Galaxy Curve van Samsung heeft de zelfde specificaties mee gekregen als de Galaxy Note 3. Dat betekent dat de Qualcomm 800-processor aanwezig is in het toestel en ook hier doet hij zijn werk op 2.3GHz. Daarnaast is er 3GB aan ram aanwezig en een 13-megapixelcamera. Dit alles loopt op Android 4.3. Samsung heeft zelf al een hands-on van het toestel online geplaatst met een video van de telefoon er in.

De verwachting is dat de Galaxy Round begin 2014 een opvolger zal gaan krijgen en dat dan de productie van gebogen schermen bij Samsung op stoom is geraakt. Tot die tijd moet de rest van de wereld wachten op deze nieuwe innovatie.

Samsung Galaxy Curve 
Samsung Galaxy Curve 
Samsung Galaxy Curve 
Samsung Galaxy Curve 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Christa Punt -

  Dat ronde scherm lijkt me zeer irritant als je een film wilt kijken in ''landscape mode''…
  En wauw, een leren achterkant! Zijn ze nou eindelijk van hun plastic fetish af? XD

 2. Quasimodo -

  Het lijkt me veel natuurlijk om hem in je broekzak te hebben. Met afgeronde zijkanten zou het best wel eens zo kunnen zijn dat 6" ineens een optie wordt.
  In mijn broekzak is op dit moment 5" toch wel de limiet wanneer ik op de fiets zit.
  Ik vraag me wel af of het swypen niet lastiger wordt met een kromming in het scherm.

 3. Bas_vhn -

  Ik zie echt totaal de meerwaarde hier niet van. Hopelijk wordt dit niet populair want het ziet er niet uit, geef mij maar een strak plat design.

  1. Quasimodo -

   Samsung laat een vlieger op. Voor jou kennelijk volstrekt zinloos maar de Note werd ook door kortzichtige mensen weg gelachen. Als het aanslaat is er een nieuwe categorie geboren. Zo niet: geen man over boord toch?

   1. Bas_vhn -

    Dat is waar, en ik ben ook zeker geen expert op dit gebied. Ik kan me nog herinneren dat ik dacht dat de iPad zou falen toen het werd aangekondigd. Maar bij de Note zie ik tenminste nog de meerwaarde, namelijk het grote scherm. Het is iets tussen een smartphone en een tablet in. Dat snap ik, al is ook dat niet voor mij maar dat maakt verder ook niet uit. Alleen wat is de meerwaarde van een gebogen scherm dan? Ik zie in die hands-on video iets over dat het scherm aangaat als je de telefoon kantelt, maar sorry dat zie ik echt als een gimmick net als dat scrollen met je ogen en siri etc. Misschien heeft een gebogen scherm wel toepassingen die een meerwaarde blijken te zijn, maar tot nu toe komt het op mij een beetje over als de 3d schermen op telefoons van een paar jaar terug.

 4. FGras -

  Ik zie er wel wat in, t is misschien een kleine stap naar verandering. Maar het is een stap!
  Ik ben benieuwd of dit in praktijk ook lekker in de hand zal voelen. Dat je m even kantelt en het laat de tijd zien vind ik in ieder geval leuk bedacht!
  En mits je m doe goede kant op doet in je broekzak zit het misschien ook wel lekkerder.

  Ik vraag mij nu al af hoe sony een gebogen telefoon maakt samen met een arc vorm! ^^

  1. Quasimodo -

   Het nut is prestige, marketing richting consumenten en je spierballen laten zien aan de concurrentie.
   Maar onderschat ook niet de eerste kleine stapjes naar meer innovatie.

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters