Samsung maakt 's werelds eerste curved-smartphone bekend; de Galaxy Round

Samsung heeft voor de Koreaanse markt de Galaxy Round aangekondigd. Het toestel beschikt over een flexibel display waardoor hij een kleine kromming heeft en qua specificaties is hij gelijk aan de Galaxy Note 3.

Samsung laat gelijk weten dat de Galaxy Round alleen voor de Koreaanse markt verkrijgbaar zal zijn als gevolg van een nog relatief kleine productie van de nieuw type schermen. De Galaxy Round is de eerste smartphone die over een gebogen scherm beschikt dat door Samsung zelf ontwikkeld is. Het 5.7″ Super Amoled HD Plus-scherm beschikt over een 1080p resolutie en door de curve in het scherm is het gehele toestel voorzien van een curve. Hierdoor ligt alleen een klein gedeelte van het toestel plat op tafel waardoor de telefoon kan kantelen op tafel. Zodra je de telefoon naar je zelf toe kantelt dan zal hij in standby automatisch de tijd en datum weergeven, net als de notificaties.

De Galaxy Curve van Samsung heeft de zelfde specificaties mee gekregen als de Galaxy Note 3. Dat betekent dat de Qualcomm 800-processor aanwezig is in het toestel en ook hier doet hij zijn werk op 2.3GHz. Daarnaast is er 3GB aan ram aanwezig en een 13-megapixelcamera. Dit alles loopt op Android 4.3. Samsung heeft zelf al een hands-on van het toestel online geplaatst met een video van de telefoon er in.

De verwachting is dat de Galaxy Round begin 2014 een opvolger zal gaan krijgen en dat dan de productie van gebogen schermen bij Samsung op stoom is geraakt. Tot die tijd moet de rest van de wereld wachten op deze nieuwe innovatie.

Samsung Galaxy Curve 
Samsung Galaxy Curve 
Samsung Galaxy Curve 
Samsung Galaxy Curve 
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters