Samsung maakt 'Simband 2', fitnessarmband die alles meet

Samsung heeft voor ontwikkelaars de Simband 2 getoond, een fitnessarmband die met een reeks sensors in het polsbandje allerlei lichaamsfuncties meet en registreert. Het armbandje levert zo veel informatie voor gezondheidsfreaks.

Samsung maakt 'simband 2', fitnessarmband die alles meet simband1

De Simband is alweer in zijn tweede versie beland, nadat in mei een eerste prototype werd getoond. Het is niet de bedoeling dat deze Simband 2 de verkoop in gaat. De Simband 2 wordt alleen aan ontwikkelaars ter beschikking gesteld, die met de vele sensors hun gang kunnen gaan. Samsung heeft ook api’s en sdk’s ter beschikking gesteld.

De hardware wijkt af van alle Gear-apparaten die Samsung heeft ontwikkeld. De Simband is groot, de polsband zit aan de binnenkant vol met allerlei sensors waardoor het de vraag is of het comfortabel te dragen valt, en het scherm is 2-inch groot en gebogen om de pols.

Dit is geen smartwatch, maar een gezondheids-accessoire, meldt Samsung. De gezondheidsband is volledig op dat ene aspect gericht. Data over lichaamsfuncties en – activiteit wordt verzameld, zodat dokters en medische onderzoekers ermee aan de slag kunnen gaan.

De sensors in de binnenzijde van de armband meten op optische, elektrische en fysieke manieren hoe het zit met de hartslag, bloedtoevoer en bloeddruk. Ook wordt de huidtemperatuur vastgelegd, de zuurstof- en CO2-niveaus en dat wordt vervolgens allemaal weergegeven in een elektrocardiodiagram op het 2-inch scherm.

Het apparaatje lijkt nog het meest op de Gear S. Het wordt aangedreven door een op de ARM-architectuur gebaseerde processor. De batterij kan worden verwisseld zonder dat de Simband uit gaat. Het is in deze laatste variant bestand tegen zweet – de eerste Simband was dat niet – en omdat het niet opgeladen hoeft te worden, kunnen de biometrische sensoren langdurig informatie vastleggen over het gedrag en de lichaamsfuncties van de drager. De api’s die Samsung erbij levert, zijn voor medisch gebruik, en bestemd voor tests in ziekenhuizen en medische instituten.

Samsung maakt 'simband 2', fitnessarmband die alles meet simband2 
Samsung maakt 'simband 2', fitnessarmband die alles meet simband3 
Samsung maakt 'simband 2', fitnessarmband die alles meet simband4 
Samsung maakt 'simband 2', fitnessarmband die alles meet simband5 
Samsung maakt 'simband 2', fitnessarmband die alles meet simband6 

Bron: CNET

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters