Update: Samsung lanceert online serienummer controle voor Galaxy Note 7

Samsung is bijna klaar om de eerste batch van veilige Galaxy Note 7 exemplaren gaan verschepen. De Koreaanse smartphonefabrikant treft verschillende maatregelen om de nieuwe exemplaren te onderscheiden.

Update: Samsung heeft een speciale pagina geplaatst waarop je het IMEI- of serienummer van je Galaxy Note 7 kunt invoeren, waarop je te zien krijgt of je toestel ingeruild moet worden. Daarnaast kun je ook de Samsung + app gebruiken.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung is bijna klaar om een veilige nieuwe batch van Samsung Galaxy Note 7 exemplaren te versturen. De afgelopen weken werd het imago van de zeer goed ontvangen Note 7 beschadigd nadat een aantal toestellen ontploft leek te zijn. Na een aantal dagen bleken de ge├»soleerde batterijproblemen alleen op te spelen bij batterijen die geproduceerd zijn door Samsung’s eigen SDI, een dochteronderneming die pas sinds kort complete batterijen voor smartphones ontwikkelt. Daarover kun je meer lezen in ons artikel over de hele kwestie, waarin we je ook uitleggen hoe je kunt herkennen of jouw exemplaar risico loopt.

Maatregelen

Samsung Galaxy maatregelenBinnenkort zal Samsung dus geheel veilige en uitgebreid geteste nieuwe Galaxy Note 7 exemplaren verschepen. Het zal lastig worden om het vertrouwen van consumenten terug te winnen, maar Samsung heeft er in elk geval voor gezorgd dat het duidelijk is of een exemplaar nieuw en dus veilig is. De vervangingsexemplaren hebben namelijk een ronde sticker op de achterkant met een blauwe S in het midden.

IMEI database

Zo wordt het ook makkelijker om via derde partijen er achter te komen of je een veilig toestel koopt, of dat je nog te maken hebt met een exemplaar dat niet ingeruild is. Maar wat nou als je de verpakking niet meer hebt? Ook daar heeft de Koreaanse smartphonefabrikant een oplossing voor gebracht.

Vanaf volgende week kun je op de website van Samsung een IMEI database zoekmachine vinden, waarin je het unieke IMEI nummer van je Galaxy Note 7 in kunt voeren. Vervolgens krijg je dan direct te zien of je een origineel, een teruggeroepen of een nieuw en dus veilig exemplaar hebt. Je kunt de IMEI vinden op je barcode, of binnen de instellingen van je phablet.

Inruilen

Eigenaren van een originele Galaxy Note 7 kunnen de smartphone volgens Samsung overal inruilen, al kan dat in de praktijk lastig uitpakken. Zo is het toestel bijvoorbeeld nog niet in elk land uitgekomen, en is er bijvoorbeeld een dual-SIM variant die men enkel in China kan aanschaffen. Op het internet duiken verhalen op van consumenten die door Samsung geweigerd worden, maar het lijkt daarbij tot nu toe vooral om misverstanden te gaan.

Bron: Samsung Australia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. erik -

    Ook in Nederland alle exemplaren teruggehaald

    Hoewel de Samsung Galaxy Note 7 in Nederland nog niet in de verkoop was gegaan, had Samsung al wel een behoorlijk aantal test-exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 verspreid onder bijvoorbeeld journalisten en telecomproviders. Op basis van deze testmodellen heeft GSM Helpdesk bijvoorbeeld haar uitgebreide review over de Samsung Galaxy Note 7 kunnen samenstellen. Al deze testmodellen zijn ook door Samsung teruggehaald. Samsung vorderde alle testers om het toestel zo snel mogelijk terug te sturen en niet langer te gebruiken.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters