Update: Samsung lanceert online serienummer controle voor Galaxy Note 7

Samsung is bijna klaar om de eerste batch van veilige Galaxy Note 7 exemplaren gaan verschepen. De Koreaanse smartphonefabrikant treft verschillende maatregelen om de nieuwe exemplaren te onderscheiden.

Update: Samsung heeft een speciale pagina geplaatst waarop je het IMEI- of serienummer van je Galaxy Note 7 kunt invoeren, waarop je te zien krijgt of je toestel ingeruild moet worden. Daarnaast kun je ook de Samsung + app gebruiken.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung is bijna klaar om een veilige nieuwe batch van Samsung Galaxy Note 7 exemplaren te versturen. De afgelopen weken werd het imago van de zeer goed ontvangen Note 7 beschadigd nadat een aantal toestellen ontploft leek te zijn. Na een aantal dagen bleken de geïsoleerde batterijproblemen alleen op te spelen bij batterijen die geproduceerd zijn door Samsung’s eigen SDI, een dochteronderneming die pas sinds kort complete batterijen voor smartphones ontwikkelt. Daarover kun je meer lezen in ons artikel over de hele kwestie, waarin we je ook uitleggen hoe je kunt herkennen of jouw exemplaar risico loopt.

Maatregelen

Samsung Galaxy maatregelenBinnenkort zal Samsung dus geheel veilige en uitgebreid geteste nieuwe Galaxy Note 7 exemplaren verschepen. Het zal lastig worden om het vertrouwen van consumenten terug te winnen, maar Samsung heeft er in elk geval voor gezorgd dat het duidelijk is of een exemplaar nieuw en dus veilig is. De vervangingsexemplaren hebben namelijk een ronde sticker op de achterkant met een blauwe S in het midden.

IMEI database

Zo wordt het ook makkelijker om via derde partijen er achter te komen of je een veilig toestel koopt, of dat je nog te maken hebt met een exemplaar dat niet ingeruild is. Maar wat nou als je de verpakking niet meer hebt? Ook daar heeft de Koreaanse smartphonefabrikant een oplossing voor gebracht.

Vanaf volgende week kun je op de website van Samsung een IMEI database zoekmachine vinden, waarin je het unieke IMEI nummer van je Galaxy Note 7 in kunt voeren. Vervolgens krijg je dan direct te zien of je een origineel, een teruggeroepen of een nieuw en dus veilig exemplaar hebt. Je kunt de IMEI vinden op je barcode, of binnen de instellingen van je phablet.

Inruilen

Eigenaren van een originele Galaxy Note 7 kunnen de smartphone volgens Samsung overal inruilen, al kan dat in de praktijk lastig uitpakken. Zo is het toestel bijvoorbeeld nog niet in elk land uitgekomen, en is er bijvoorbeeld een dual-SIM variant die men enkel in China kan aanschaffen. Op het internet duiken verhalen op van consumenten die door Samsung geweigerd worden, maar het lijkt daarbij tot nu toe vooral om misverstanden te gaan.

Bron: Samsung Australia

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters