Samsung mag Galaxy Tab 10.1 weer in Europa verkopen, behalve in Duitsland

De Duitse rechter die eerder een Europees verkoopverbod voor de Samsung Galaxy Tab 10.1 oplegde heeft zijn vonnis aangepast. Daardoor mag Samsung de tablet voorlopig weer verkopen in Europa, behalve in Duitsland.

Samsung Galaxy Tab 10.1 AAP

De aanpassing van de uitspraak komt nadat Samsung bezwaar aangetekend had tegen de procedure. De producent vindt dat de Duitse rechter geen verkoopverbod mag opleggen in andere landen dan Duitsland voor het Koreaanse Samsung. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Düsseldorf bevestigd tegenover Webwereld. Dat betekent dat het huidige verkoopverbod alleen nog geldig is in Duitsland.

Er zijn dus geen nieuwe inhoudelijke argumenten aangevoerd, dat komt als de zaak in hoger beroep opnieuw voor de rechter komt op 25 augustus. Dan zal de rechter een nieuwe uitspraak doen en kan het ook zijn dat het verkoopverbod weer in andere landen van kracht wordt. In Nederland geldt het verbod sowieso niet, daar is een inhoudelijk uitgebreidere zaak tussen de twee partijen aan de gang.

Samsung gaat voorlopig, in ons land maar naar verwachting ook in de rest van Europa, gewoon door met de lancering van de tablet. De Galaxy Tab 10.1 werd in Nederland vandaag aan de pers voorgesteld en zal over enkele dagen verkrijgbaar zijn in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters