Samsung mag Galaxy Tab 10.1 weer in Europa verkopen, behalve in Duitsland

De Duitse rechter die eerder een Europees verkoopverbod voor de Samsung Galaxy Tab 10.1 oplegde heeft zijn vonnis aangepast. Daardoor mag Samsung de tablet voorlopig weer verkopen in Europa, behalve in Duitsland.

Samsung Galaxy Tab 10.1 AAP

De aanpassing van de uitspraak komt nadat Samsung bezwaar aangetekend had tegen de procedure. De producent vindt dat de Duitse rechter geen verkoopverbod mag opleggen in andere landen dan Duitsland voor het Koreaanse Samsung. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Düsseldorf bevestigd tegenover Webwereld. Dat betekent dat het huidige verkoopverbod alleen nog geldig is in Duitsland.

Er zijn dus geen nieuwe inhoudelijke argumenten aangevoerd, dat komt als de zaak in hoger beroep opnieuw voor de rechter komt op 25 augustus. Dan zal de rechter een nieuwe uitspraak doen en kan het ook zijn dat het verkoopverbod weer in andere landen van kracht wordt. In Nederland geldt het verbod sowieso niet, daar is een inhoudelijk uitgebreidere zaak tussen de twee partijen aan de gang.

Samsung gaat voorlopig, in ons land maar naar verwachting ook in de rest van Europa, gewoon door met de lancering van de tablet. De Galaxy Tab 10.1 werd in Nederland vandaag aan de pers voorgesteld en zal over enkele dagen verkrijgbaar zijn in ons land.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters