Samsung marktleider voor Windows Phone 7

Uit een poll voor Windows Phone 7-bezitters, met zo’n 1500 stemmen, blijkt dat Samsung met een flinke marge de Windows Phone 7-markt leidt. Natuurlijk zijn de cijfers niet echt betrouwbaar, maar ze geven wel een leuke indruk.

Windows Phone 7 bezit

Inmiddels liggen verschillende Windows Phone 7-toestellen ongeveer een maand op de markt en daarom heeft WMPoweruser een poll voor Windows Phone 7-gebruikers gehouden welk toestel ze hebben. Natuurlijk kan je daarbij voor het bepalen voor het marktaandeel de nodige kanttekeningen maken. Zo is de groep gebruikers die de site bezoekt niet representatief voor iedereen die zo’n toestel koopt, trekt de site waarschijnlijk vooral gebruikers uit een bepaalde streek aan terwijl er in veel meer landen WP7-apparaten verkocht worden en zijn er altijd mensen bij die geen telefoon hebben die wel stemmen. Desondanks geeft het wel een redelijk beeld, en staat de uitslag zeker niet haaks op de realiteit.

Uit de poll blijkt dat Samsung met haar twee toestellen verreweg het grootste marktaandeel heeft, namelijk 51%. Tweede is HTC, die met vier toestellen op 37% uit komt. LG en Dell blijven beiden een beetje achter met 9 en 3 procent. Dat is deels te verklaren uit de verkrijgbaarheid van de toestellen en deels staat de kwaliteit van de telefoons en reputatie van het merk in de weg.

Wat specifieker gezien blijkt dat de Samsung Focus (34%) de populairste telefoon is, gevolgd door de HTC HD7 (24%) en de Samsung Omnia 7 (17%). De andere toestellen zijn een stuk minder populair, met allemaal scores onder de 10%. Zo kreeg de LG Optimus 7 9% van de stemmen en kwam de HTC 7 Trophy slechts op 4 procent van de stemmen.

Windows Phone 7 marktaandeel poll 

Bron: WMPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters