Samsung marktleider voor Windows Phone 7

Uit een poll voor Windows Phone 7-bezitters, met zo’n 1500 stemmen, blijkt dat Samsung met een flinke marge de Windows Phone 7-markt leidt. Natuurlijk zijn de cijfers niet echt betrouwbaar, maar ze geven wel een leuke indruk.

Windows Phone 7 bezit

Inmiddels liggen verschillende Windows Phone 7-toestellen ongeveer een maand op de markt en daarom heeft WMPoweruser een poll voor Windows Phone 7-gebruikers gehouden welk toestel ze hebben. Natuurlijk kan je daarbij voor het bepalen voor het marktaandeel de nodige kanttekeningen maken. Zo is de groep gebruikers die de site bezoekt niet representatief voor iedereen die zo’n toestel koopt, trekt de site waarschijnlijk vooral gebruikers uit een bepaalde streek aan terwijl er in veel meer landen WP7-apparaten verkocht worden en zijn er altijd mensen bij die geen telefoon hebben die wel stemmen. Desondanks geeft het wel een redelijk beeld, en staat de uitslag zeker niet haaks op de realiteit.

Uit de poll blijkt dat Samsung met haar twee toestellen verreweg het grootste marktaandeel heeft, namelijk 51%. Tweede is HTC, die met vier toestellen op 37% uit komt. LG en Dell blijven beiden een beetje achter met 9 en 3 procent. Dat is deels te verklaren uit de verkrijgbaarheid van de toestellen en deels staat de kwaliteit van de telefoons en reputatie van het merk in de weg.

Wat specifieker gezien blijkt dat de Samsung Focus (34%) de populairste telefoon is, gevolgd door de HTC HD7 (24%) en de Samsung Omnia 7 (17%). De andere toestellen zijn een stuk minder populair, met allemaal scores onder de 10%. Zo kreeg de LG Optimus 7 9% van de stemmen en kwam de HTC 7 Trophy slechts op 4 procent van de stemmen.

Windows Phone 7 marktaandeel poll 

Bron: WMPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters