Samsung niet meer verantwoordelijk voor chip in iPhone 7

Volgens de Zuid-Koreaanse nieuwssite ET News, is Samsung niet meer verantwoordelijk voor de productie van de processor voor de iPhone 7. Hiermee is het Taiwanese bedrijf TSMC de enige leverancier van de processor geworden.

In het verleden was Samsung regelmatig verantwoordelijk voor de productie van de chips voor de iPhones. Voor de productie van chips voor de iPhone 6 is  Apple in 2014 overgestapt naar TSMC. Voor de iPhone 6S produceerde beide bedrijven A9-chips.

A9-chip Apple

Verschil tussen A9-chip van Samsung en TSMC

Er is een test gedaan door Ars Technica om de verschillen te onderzoeken tussen de A9-chip van Samsung en TSMC, uit dit onderzoek kwam naar voren dat er nauwelijks verschil zat tussen beide chips van de fabrikanten. Deze test werd uitgevoerd op twee iPhone 6S toestellen. Apple geeft aan dat de test met twee toestellen onvoldoende bewijs is om aan te tonen dat de prestaties nauwelijks verschillen, en baseert zich op de verzamelde data van honderdduizenden iPhone 6S gebruikers. Wil je meer weten over dit onderzoek? Lees er dan hier meer over.

Door deze tegenslag, wil Samsung zich focussen op de productie van Qualcomm-chips, volgens de bronnen van ET News. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de nieuwe Snapdragon 820 van Samsung uit zal komen.

iPhone 7

iPhone 7

Volgens de geruchten gaat de iPhone 7 waterdicht worden. De behuizing zal niet meer van aluminium zijn, maar van een ander materiaal. Het toestel heeft twee verschillende lenzen, waardoor het beter presteert bij weinig licht. Er zal een betere samenwerking zijn tussen het toestel en de Apple Watch. Daarnaast gaat het gerucht dat de iPhone 7 draadloos kan opladen. Wil je meer weten over de specificatie van dit toestel, lees er dan hier meer over.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters