Samsung niet meer verantwoordelijk voor chip in iPhone 7

Volgens de Zuid-Koreaanse nieuwssite ET News, is Samsung niet meer verantwoordelijk voor de productie van de processor voor de iPhone 7. Hiermee is het Taiwanese bedrijf TSMC de enige leverancier van de processor geworden.

In het verleden was Samsung regelmatig verantwoordelijk voor de productie van de chips voor de iPhones. Voor de productie van chips voor de iPhone 6 is  Apple in 2014 overgestapt naar TSMC. Voor de iPhone 6S produceerde beide bedrijven A9-chips.

A9-chip Apple

Verschil tussen A9-chip van Samsung en TSMC

Er is een test gedaan door Ars Technica om de verschillen te onderzoeken tussen de A9-chip van Samsung en TSMC, uit dit onderzoek kwam naar voren dat er nauwelijks verschil zat tussen beide chips van de fabrikanten. Deze test werd uitgevoerd op twee iPhone 6S toestellen. Apple geeft aan dat de test met twee toestellen onvoldoende bewijs is om aan te tonen dat de prestaties nauwelijks verschillen, en baseert zich op de verzamelde data van honderdduizenden iPhone 6S gebruikers. Wil je meer weten over dit onderzoek? Lees er dan hier meer over.

Door deze tegenslag, wil Samsung zich focussen op de productie van Qualcomm-chips, volgens de bronnen van ET News. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de nieuwe Snapdragon 820 van Samsung uit zal komen.

iPhone 7

iPhone 7

Volgens de geruchten gaat de iPhone 7 waterdicht worden. De behuizing zal niet meer van aluminium zijn, maar van een ander materiaal. Het toestel heeft twee verschillende lenzen, waardoor het beter presteert bij weinig licht. Er zal een betere samenwerking zijn tussen het toestel en de Apple Watch. Daarnaast gaat het gerucht dat de iPhone 7 draadloos kan opladen. Wil je meer weten over de specificatie van dit toestel, lees er dan hier meer over.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters