Samsung verwacht meer winst ondanks Note 7-fiasco

Samsung logoSamsung verwacht in het derde kwartaal van 2016 meer winst te maken dan vorig jaar. Dat is na het fiasco rond de batterijen van de Samsung Galaxy Note 7 toch enigszins opvallend te noemen.

Het merk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de winst naar verwachting is gestegen tot 7,8 biljoen won, wat neerkomt op 6,3 miljard euro. Dat is 5,5 procent meer winst dan het bedrijf vorig jaar in hetzelfde kwartaal boekte. De omzet van de Koreaanse fabrikant is wel afgenomen tot ruim 39 miljard euro. Dat is ongeveer 5 procent minder dan een jaar eerder.

Samsung Galaxy Note 7-problemen

Door exploderende batterijen moest Samsung wereldwijd ruim 2,5 miljoen Note 7-toestellen terugroepen. Die verving het bedrijf vervolgens gratis voor veilige modellen van de Note 7-telefoon. Dat kostte de smartphonefabrikant ongeveer 1 miljard euro.

Toch meer winst

Toch wist Samsung meer winst te boeken dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De Koreanen wisten de kosten van de Note 7-problemen te compenseren door een goede verkoop van onderdelen, zoals geheugenchips en displays.

Nomura Holdings-analist Chang Won denkt dan ook dat de smartphonetak van de technologieproducent volgend jaar sterk zal groeien, mits er geen problemen zijn. “Als het terugroepen van telefoons geen hoge kosten met zich had meegebracht, was de winst nog hoger uitgevallen”, aldus Won tegenover het Engelse persbureau Bloomberg.

Samsung Galaxy S8

Gisteren verscheen er online een benchmarktest waarbij het gerucht gaat dat hij van de Samsung Galaxy S8 is. Het apparaat verpletterde de benchmarks van de iPhone 7-modellen en scoorde als eerste boven de 200 duizend op AnTuTu. Of het hier echt om de Galaxy S8 gaat, is niet helemaal zeker. De benchmark zou namelijk ook van de nieuwe iPad Pro-modellen kunnen zijn.

Bron: Bloomberg via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters