Samsung meldt historisch goed kwartaal op smartphonegebied

Samsung Electronics meldt een historisch goed kwartaal op smartphonegebied. Terwijl de rest van het elektronicabedrijf het moeilijk heeft, zit de smartphonedivisie flink in de lift.

Samsung Galaxy S II hoofdfoto

Samsung had een minder goed resultaat verwacht voor het afgelopen kwartaal, vanwege de wereldwijde economische tegenwind. Dat is ook uitgekomen, maar minder erg dan de elektronicagigant had verwacht. Het bedrijf verdiende als geheel 3,5 miljard dollar in de voorbije drie maanden. Dat is honderden miljoenen meer dan analisten van tevoren hadden verwacht. Maar wel veertien procent minder dan er in hetzelfde kwartaal een jaar geleden werd verdiend.

Een van de belangrijkste redenen voor de betere resultaten, is het verkoopsucces van de Samsung Galaxy S II. Dit vlaggenschip van Samsung en eigenlijk momenteel van de hele smartphonewereld is al meer dan tien miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat verkoopcijfer is ook nog eens binnen luttele maanden gehaald. In Amerika is het toestel nog maar net te koop, en daar worden ook flinke verkoopcijfers verwacht.

Volgens een analist in Korea is de Galaxy S II belangrijk voor het omhoog halen van het hele bedrijfsresultaat van Samsung, en zal dat zo blijven totdat Apple een betere nieuwe versie van de iPhone presenteert.

Binnenkort komt Samsung met een nieuw vlaggenschip, dat naast de Galaxy S II zal staan: de Nexus Prime, het volgende Google-toestel met Android Ice Cream Sandwich erop. Samsung boert ook aardig met de nieuwe tabletlijn en heeft ook nog wat kaarten gezet op Windows Phone 7.5 en het eigen besturingssysteem Bada.

Bron: Neowin

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters