Samsung meldt historisch goed kwartaal op smartphonegebied

Samsung Electronics meldt een historisch goed kwartaal op smartphonegebied. Terwijl de rest van het elektronicabedrijf het moeilijk heeft, zit de smartphonedivisie flink in de lift.

Samsung Galaxy S II hoofdfoto

Samsung had een minder goed resultaat verwacht voor het afgelopen kwartaal, vanwege de wereldwijde economische tegenwind. Dat is ook uitgekomen, maar minder erg dan de elektronicagigant had verwacht. Het bedrijf verdiende als geheel 3,5 miljard dollar in de voorbije drie maanden. Dat is honderden miljoenen meer dan analisten van tevoren hadden verwacht. Maar wel veertien procent minder dan er in hetzelfde kwartaal een jaar geleden werd verdiend.

Een van de belangrijkste redenen voor de betere resultaten, is het verkoopsucces van de Samsung Galaxy S II. Dit vlaggenschip van Samsung en eigenlijk momenteel van de hele smartphonewereld is al meer dan tien miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat verkoopcijfer is ook nog eens binnen luttele maanden gehaald. In Amerika is het toestel nog maar net te koop, en daar worden ook flinke verkoopcijfers verwacht.

Volgens een analist in Korea is de Galaxy S II belangrijk voor het omhoog halen van het hele bedrijfsresultaat van Samsung, en zal dat zo blijven totdat Apple een betere nieuwe versie van de iPhone presenteert.

Binnenkort komt Samsung met een nieuw vlaggenschip, dat naast de Galaxy S II zal staan: de Nexus Prime, het volgende Google-toestel met Android Ice Cream Sandwich erop. Samsung boert ook aardig met de nieuwe tabletlijn en heeft ook nog wat kaarten gezet op Windows Phone 7.5 en het eigen besturingssysteem Bada.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Neem aan dat je het over Sasmung Electronics LTD hebt en niet over de Samsung group. De negatieve cijfers vallen best wel mee hoor.. is maar een paar procent.

    Die 5 a 6 miljard US$ die ze per jaar aan apple verdiende is niets vergeleken bij de biljoenen omzet van het bedrijf.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters