Samsung meldt monsterwinst, maar niet door smartphones

Samsung voorspelt een monsterwinst in het derde kwartaal van dit jaar, dat alweer op zijn einde loopt. Er zou scherp gebroken worden met de jarenlange trend dat de winstcijfers dalen. Sterker nog, Samsung zou dit kwartaal tachtig procent meer winst maken dan het kwartaal ervoor.

Samsung Galaxy S6 Edge+ koopwijzer

Van jaar op jaar is de verandering ook goed te zien, want alle kwartalen sinds het derde kwartaal van 2013 gaven een krimp te zien. De winst is voornamelijk te danken aan de productie van chips en andere onderdelen voor smartphones.

De winst in het derde kwartaal, dat Samsung officieel laat eindigen op 30 september, is 5,6 miljard euro. Samsung meldde dat de totale afzet met 7,5 procent steeg. In het derde kwartaal van vorig jaar liet Samsung juist dramatische cijfers zien. Maar daarna is het over een andere boeg gegooid, onder meer met de smartphones.

Beursanalisten toonden zich prettig verrast, en menen dat Samsung er goed in is geslaagd om af te wenden dat het bedrijf een bijrol zou gaan spelen in de smartphonewereld. De marktleider krijgt toenemende concurrentie van Chinese fabrikanten als Huawei, Xiaomi en Lenovo, en ook aartsrivaal Apple is een belangrijke concurrent. Maar de smartphonetak van het bedrijf presteert veel minder goed dan de fabricage van onderdelen ervan. Door de Galaxy S-vlaggenschepen dit jaar in een totaal vernieuwde, glazen-metalen jas te steken, is het tij niet echt gekeerd.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung heeft het afgelopen jaar een paar gekke bokkensprongen gemaakt. Niet alleen het ontwerp van de galaxy S6 en S6 Edge was totaal anders dan alle voorgangers, ook werden de phalbets Note 5 en Galaxy S6 Edge + weken eerder gepresenteerd dan normaal om de presentatie van de nieuwe iPhone van Apple voor te zijn. In Amerika is bovendien een cash-back actie begonnen waarbij klanten die een Samsungtelefoon kopen, tot 120 dollar terug kunnen krijgen. De prijzen van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zouden met ingang van vandaag in Amerika met zo’n 107 dollar verlaagd worden, alweer in een poging om Apple voor te blijven.

Doordat Samsung ook de reclamebudgetten voor zijn smartphones flink heeft verhoogd, is de winst weer wat verdampt. Analisten verwachten in ieder geval dat het vierde kwartaal veel minder spectaculaire cijfers zal laten zien.

Geschat wordt dat Samsung in het tweede kwartaal 73,2 miljoen smartphones verkocht en wereldwijd 21,7 procent marktaandeel had. Dat was in 2014 een paar miljoen en een paar procent meer. Een analist vindt dat Samsung nu een ‘telefoon moet maken die niemand anders kan maken”, om marktaandeel terug te winnen. De ontwikkelingen op het gebied van flexibele displays worden in de wereld van beleggers goed gevolgd.

Bron: Fierce Wireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters