‘Samsung met flexibel scherm op MWC 2017’

Samsung telefoons met een flexibel scherm zullen waarschijnlijk al op het MWC 2017 worden getoond, aldus Bloomberg.

De eerste paar smartphones met buigbaar scherm van Samsung zullen waarschijnlijk al te zien op het MWC in 2017 dat op 27 februari gaat beginnen. Volgens de geruchten gaat het  in elk geval om een telefoon met een 5 inch scherm, dat kan worden uitgeklapt tot het formaat van een 8 inch tablet. De oriëntatie van het scherm heeft wat weg van een boek dat wordt opengevouwen. De andere telefoon met buigbaar display doet denken aan de oude clamshell telefoons, waarbij het toestel wordt dubbelgevouwen zoals een make-up doosje dat doet. Of om een beetje in termen te blijven van onze doelgroep, zoals de Nintendo 3DS dat doet.

Een eigen serie

De smartphones zullen waarschijnlijk niet een deel van Samsung’s vlaggenschip Galaxy S-lijn gaan worden, maar een eigen serie, de Galaxy X-serie. Volgens de geruchten heeft ten minste één van de toestellen een 4K scherm. Dit zal hoogstwaarschijnlijk de telefoon zijn die tot 8 inch tablet kan worden uitgeklapt.

OLED schermen

De OLED schermen die in de telefoons geplaatst gaan worden waren onlangs nog in San Francisco te zien en hadden een dikte van minder dan 0,3 millimeter. Onlangs heeft Samsung nog patent aangevraagd op virtuele knoppen die aan de rand van het display geplaatst kunnen worden. De zogenaamde “sensorkussentjes” kunnen worden toegewezen aan verschillende functies, waarbij bijvoorbeeld aan de zijkant van de telefoon buttons kunnen worden gesimuleerd zonder fysieke ruimte in te nemen.

Ook iPhone met flexibel scherm?

Samsung is niet de enige smartphone maker die bezig is met buigbare schermen. LG heeft onlangs een flexibel 18 inch display getoond en is natuurlijk met de LG Flex en de LG Flex 2 druk op weg om aan deze flexibele schermen ook inzetbaar te maken. Apple zou naar verluid ook met flexibele schermen aan de gang gaan en zijn naar verluid aan het experimenteren met OLED schermen voor de iPhone van 2018.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

OnePlus 5

Vijf dingen die de OnePlus 5 nog beter zouden maken lees verder

LG V30

LG V30: onthullingsdatum en prijs opvallend toestel gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design Samsung Galaxy Note 8

Nostalgie: dit is de nieuwe Android klaptelefoon van Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters